Öğrenci Kariyeri Banner

İşte Vizesiz Gezebileceğiniz Bazı Ülkeler!

İşte Vizesiz Gezebileceğiniz Bazı Ülkeler!

Senede bir defa da olsa seyahat etmeyi herkes ister. Ancak vize almak için gösterilen çabalar, uymak zorunda olduğunuz prosedürler canınızı sıkabilir. Özellikle vize almanın çok zorlaştığı günümüzde vizesiz gidilen ülkelere talep arttı. 

Türkiye vatandaşlarından vize istemeyen anlaşmalı ülkeler de var. Dünyadaki 195 ülkenin 100’den fazlasına kolayca giriş yapabiliyoruz. Bunlardan bazılarını sizler için derledik!

Türkiye Vatandaşlarından Vize İstemeyen Ülkeler!

1. Arjantin

Güney Amerika'da bulunan Arjantin Cumhuriyeti Türkiye'den vize istemeyen ucuz ülkelerden birisidir. Günümüzde toplam nüfusunun %90’ı İtalyanlar ve İspanyollardan oluşmaktadır. Resmi dili İspanyolca’dır. Para birimi Arjantin Pesosu’dur. Arjantin ile Brezilya ile sınırında olan Iguazû Şelaleri’ne gitmenizi ve meşhur yemekleri Empanada’yı denemenizi öneririz.

2. Arnavutluk

Güney Avrupa'da bulunan Arnavutluk'un resmi dili Arnavutça'dır. Başkenti Tiran’dır ve aynı zamanda ülkenin en büyük şehridir. Para birimi Arnavutluk Leki’dir. Arnavutluk vatandaşları oldukça misafirperverdir. Geleneksel içecekleri bozadır. Bisiklet bu ülke için önemli br ulaşım aracıdır.  Ayrıca şunu da bilmeniz gerekir ki çoğu toplumda “evet” anlamına gelen kafa sallaması Arnavutluk'ta “hayır” anlamına gelmektedir. 

3. Bahamalar

Ülke, Karayipler'de bulunmaktadır. Amerika'ya bağlı bir ada ülkesidir. En önemli ada aynı zamanda başkenti de olan New Provience’dir. Önemli adalarından bazıları Andros, Büyük Bahama ve Eleuthera'dır. Bahamalar'a yılın istediğiniz zamanı gidebilirsiniz. Ancak yaz aylarını tercih etmenizi öneririz. Ülkelerde birçok festival düzenlenir. Yılbaşında düzenlenen Jankanoo geçit töreni, Fox Hill Day Festivali, Bahama Uluslararası Film Festivali, Eleuthera Festivali, Ananas Festivali ve E. Clement Bethel National Arts Festival'i önemlidir. 

4. Bosna-Hersek

Bosna ülkenin kuzeyindedir ve karasal iklimin etkisindedir. Hersek ise güneyindedir ve Akdeniz iklimini yaşar. Şehirde İkinci Dünya Savaşı'nın izleri hala görülmektedir.  Başkenti olan Saraybosna’da İkinci Dünya Savaşı’nı temsil eden hiç sönmeyen "Sönmeyen Ateş Anıtı"ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan Neratva Nehri üzerinde bulunan Mostar Köprüsü'nü ziyaret etmenizi öneririz. Ülkenin kültürünü ve nüfusunu Boşnaklar, Sırplar, Hırvatlar oluşturmaktadır. Ayrıca geleneklerine oldukça bağlıdırlar.

5. Brezilya

26 eyaletten oluşan ülke Güney Amerika'da bulunur ve Amerika'dan sonra bölgenin en kalabalık ülkesidir.  Başkenti Brasilia’dır. En büyük şehri Sao Paulo’dur. Resmi dili Portekizce’dir. Ülke birçok ırkın bir arada yaşaması ve karışması nedeniyle dünyanın hiçbir yerinde göremeyeceğiniz bir çeşitliliğe sahiptir.

6. Dominik Cumhuriyeti

Doğal güzelliklere ve eşsiz bir doğaya sahip olan Dominik Cumhuriyeti Karayipler'de bulunmaktadır. Ülkenin başkenti Santa Domingo’dur ve 31 eyaletten oluşmaktadır. Bu ülkenin en önemliği özelliği Kristof Kolomb yeni dünyayı keşfederken ilk olarak buraya ayak basmıştır. Dominik halkının çoğunluğu melezdir. Resmi dili İspanyolca’dır. Para birimi ise Dominik Pesosu’dur. 

7. Fas

Afrika kıtasında bulunmasına rağmen Afrika Birliği'ne üye olmayan tek ülkedir. Başkenti Rabat’tır. Fas yaz mevsiminde çok sıcak olduğu için yazın gidilmesi önerilmez. Fas birçok kültürün etkisi altındadır. Örneğin camilerde İslam, bahçe ve çeşmelerde Endülüs, binaların yapısında ise Fransız kültürünün izlerine rastlanır. Yolunuz Fas'a düşerse Marakeş’de bulunan “Sonsuzluk Meydanı”nı ziyaret etmenizi öneririz.

8. Filipinler

Filipinler Pasifik Okyanusu’nun batısında yer alır ve 7641 adacıktan oluşmaktadır. Karışıklık olmaması için bu adalar üç büyük ada olarak gruplanmıştır. Bunlar: Luzon, Visayas ve Mindanao’dur. Pasifik Okyanusu deprem bölgesinde olduğu için Filipinler’de her gün ortalama 20 deprem yaşanmaktadır fakat bu depremler hissedilemeyecek kadar küçüktür. Ayrıca Filipinler oldukça samimi ve misafirperver insanlardır.

9. Gürcistan

Bu ülkeye pasaportsuz bir şekilde girebilmek için yenilenmiş kimliğe sahip olmanız gerekmektedir. Gürcistan'ın resmi dili Gürcüce’dir. Para birimi Lari(GEL)’dir. Türk mutfağı ve Gürcü mutfağı çok benzemektedir. Ancak Gürcüler bizim mutfağımızda benzerleri olan çoğu yemeğe pişirmeden önce alkol koyabiliyor. Bu konuda hassas olanların dikkat etmesini öneririz. Gürcistan'da İngilizce bilenlerin sayısı çok az fakat Türk turistler sık sık gittiği için özellikle Batum ve Tislis gibi yerlerde az da olsaTürkçe bilen insanlar bulunmaktadır.

10. Maldivler

Güney Asya'da bulunan Maldivler tatil cennetleri arasındadır. Maldivler Hint Okyanusu'nda bulunan ve 1200 adaya sahip bir ada ülkedisidir. Turkuaz rengi suları ve bembeyaz kumlarının dünyada eşi benzeri yoktur. Buraya gitmeye karar verirseniz su altını da keşfetmeyi unutmayın. Özellikle Hint Okyanusu’nun 115ft derinliğinde olan Victory Batık Gemisi 1981 yılında batan, birçok sayıda deniz canlısına yuva olmuş bir gemidir. Dalış yaparak bu gemiyi keşfetmenizi tavsiye ederiz.

 

Kaynak


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.