Öğrenci Kariyeri Banner

İstanbul'da Ders Çalışabileceğiniz En İyi 5 Kitap Kafe!

İstanbul'da Ders Çalışabileceğiniz En İyi 5 Kitap Kafe!

Evde ders çalışmaktan sıkıldıysanız farklı mekanda ders çalışmak ve ders çalışırken kahve keyfini de dışarıya tanımak istiyorsanız, sizler için İstanbul'un en güzel 5 kitap kafesini derledik.

1- Minoa

Akaretler’de konumlanan kitap kafe, açıldıktan kısa bir süre sonra şehrin gözde noktalarından biri haline geldi. İçerisindeki zengin kitap seçkisine bakarken kendinizi kaybedeceğiniz Minoa’ya giderken tek tavsiyemiz, kitabınızı yanınıza almayın ve Minoa’nın uçsuz bucaksız kütüphanesinde kaybolun.

2- Fahriye

Moda’da Leylek Sokak’taki Fahriye Cafe’nin önünden geçmek sizi Yeşilçam günlerine götürmek için bile yeter. Adını Müjde Ar’ın Fahriye Abla filminden alan kitap kafe, şehrin gürültüsünden kaçıp huzurla kitap okuyabileceğiniz sessiz ve rahat bir mekan. Nostaljik dekorasyonuyla ve efsane tatlılarıyla Fahriye Cafe, kitap ve kahve deneyiminizi güzelleştirecek.

3- Nail Kitabevi

Kitapların mutlulukla bir ilgisi olduğunu düşünenler için, Nail Kitabevi keşfedilmesi gereken duraklardan biridir. Kuzguncuk’ta bulunan romantik binasıyla hemen etkisi altına alan Nail Kitabevi geniş alanı ve sessizliğe önem veren yapısıyla İstanbul’daki en güzel kitap kafelerinden biri. Tavana kadar uzanan kütüphanesi ve dünyayı unutacağınız sessizliğiyle Nail Kitabevi, gerçek bir kitapsever cennetidir.

4- Fil Books

Genç sanatçı Cemre Yeşil ve kardeşi Faik Ali Yeşil’in renkli hayal gücünün mimari eseri olan Fil’ oldukça tercih edilen bir kitap kafedir. Karaköy’ün en bilindik adreslerinden biri olan Fil Books, kitapseverlerin de gözdesi haline gelmiştir.

5- Salt Galata

Kahve ve kitabın buluştuğu bir başka şehir favorisi de Karaköy’deki Salt Galata. Her ne kadar kitap kafe olmasa da Salt Galata, Fransız mimari esintileri, harikalar diyarı tadındaki kütüphanesi ve huzurlu atmosferiyle okuma yapmak için ideal. Ayrıca Salt Galata’nın içinde İstanbul’un en iyi kitabevlerinden biri Robinson Crusoe 389 da bulunuyor.

Kaynak


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.