Öğrenci Kariyeri Banner

Yurt Dışında Yaşamak ve Çalışmak İsteyenler İçin En İyi 10 Ülke!

Yurt Dışında Yaşamak ve Çalışmak İsteyenler İçin En İyi 10 Ülke!

Yurt dışında yaşayan ve çalışanların alışkanlık ve trendlerine ışık tutan "Expat Insider" raporu yurt dışından çalışmak ve yaşamak isteyenler için en ideal ülkeleri sıraladı.

"Expat Insider 2023" raporu aynı zamanda yurtdışında çalışıp yaşayan kişilerin mutluluk oranlarını da açıkladı. 12 binden fazla kişiyle gerçekleştirilen araştırmada Latin ülkeleri ilk sıralarda yer buldu. Raporda yaşam kalitesi, yerleşme sürecinin kolaylığı, yurt dışında çalışma ve finans sağlama açısından ülkeler sıralandı.

Listenin İlk Sırasında "Meksika" Yer Alıyor!

"Expat Insider 2023" raporuna göre Meksika yaşamak ve çalışmak için en iyi ülke seçildi. Meksika'da yeni bir hayat kuranların mutluluk oranının %90 olduğu tespit edildi. Meksika'da yaşamaya ve çalışmaya başlayan kişiler, ülkenin kültürüne uyum sağlamanın kolay olduğunu ve ülkenin uygun fiyatlı olması nedeniyle ev bulmakta zorluk çekmediklerini söylediler. 

İspanya'da yaşayanların ise yüzde 87'sinin mutlu olduğu tespit edildi. 53 ülkenin yer aldığı listede Türkiye 51. sırada yer aldı.

Yaşamak ve Çalışmak İçin En İyi 10 Ülke!

1. Meksika

Kuzey Amerika'da yer alan Meksika Latin Amerika'nın en büyük ülkesidir. Meksika'nın başkenti Meksiko'dur ve ülkenin en büyük şehri aynı zamanda Amerika'nın en kalabalık ikinci şehri konumundadır. Resmi dil İspanyolca'dır. Ancak yerli halk arasında çeşitli diller konuşulur. Meksika, turistik cazibesi, kültürel zenginlikleri ve doğal güzellikleriyle dünya çapında ilgi çeken bir ülkedir. Hem tarihi hem de çağdaş birçok keşfedilecek yeri bulunmaktadır.

2. İspanya

Güneybatı Avrupa'da yer alan İspanya'nın başkenti Madrid'dir ve ülkenin en büyük şehridir. İspanya, kültürel çeşitliliği, tarihi zenginlikleri, güzel plajları ve lezzetli yemekleriyle turistler için cazip bir destinasyon olarak kabul edilir.

3. Panama

Güney Amerika'da yer alan Panama'nın başkenti Panama Şehri'dir. Doğal güzellikleriyle dikkat çeken ülke zengin bir kültürel mirasa sahiptir.

4. Malezya

Güneydoğu Asya'da yer alan ülke doğal güzellikleri ve turistik cazibe merkezleriyle ünlüdür. Tropikal yağmur ormanları, dağlar, plajlar ve mercan adaları gibi doğal zenginliklerle tanınır. 

5. Tayvan

Resmi olarak Çin Cumhuriyeti olarak bilinen ülke Doğu Asya'dadır. Modern bir sanayi ve teknoloji merkezi olarak bilinir. Dağlık bir yapıya sahip olan ülke doğal güzellikleriyle ünlüdür. 

6. Tayland

 Güneydoğu Asya'da bulunan Tayland, Tayland Körfezi'ne ve Andaman Denizi'ne kıyısı olan bir ülke olup, plajları ve tropikal adalarıyla ünlüdür. Tayland'ın tarihi ve kültürel mirası zengindir.Ayrıca mutfağı dünya çapında ünlüdür. Geleneksel masaj ve spa kültürüyle de tanınan ülke doğal güzellikleriyle de dikkat çekicidir.

7. Kosta Rika

Kosta Rika, Orta Amerika'da yer alan bir ülkedir. Doğal güzellikleri, biyoçeşitliliği ve sürdürülebilir turizm çabalarıyla ünlüdür. Halkı genel olarak sıcakkanlı ve misafirperverdir. Kosta Rika'nın tarihi ve kültürel mirası yerli olan Kızılderelilerin izlerini taşır. 

8. Filipinler

7,000'den fazla adadan oluşan bir takımada ülkesi olan Filipinler Güneydoğu Asya'da bulunmaktadır. Filipinler, doğal güzellikleri, beyaz kumlu plajları, tropikal ormanları ve dağlık bölgeleriyle ünlüdür. Başkenti Manila olan Filipinler, tarihi ve kültürel açıdan zengin bir geçmişe sahiptir. Kültürel çeşitlilik açısından da zengindir. Filipinler, doğal güzellikleri, kültürel zenginlikleri ve sıcakkanlı insanlarıyla turistler için çekici bir destinasyondur.

9. Bahreyn

Bahreyn, Ortadoğu'da bulunan bir ada ülkesidir. Küçük bir ada ülkesi olmasına rağmen, Körfez'in önemli finans ve ticaret merkezlerinden biridir. Bahreyn, tarihi ve kültürel açıdan zengin bir geçmişe sahiptir. Ülke, modern altyapısı, lüks otelleri, alışveriş merkezleri ve restoranlarıyla dikkat çeken başkent Manama'ya ev sahipliği yapar. Dini ve kültürel çeşitlilik açısından zengin olan ülke de turizm önemli bir sektördür. 

10. Portekiz

Portekiz, Güneybatı Avrupa'da yer alan bir ülkedir. Başkenti Lizbon olan Portekiz, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ünlüdür. Mutfağı da lezzetli ve çeşitlidir. Portekiz, güzel plajları, doğal güzellikleri ve su sporları olanaklarıyla da turistler için çekici bir destinasyondur. 

 

Kaynak


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.