Öğrenci Kariyeri Banner

Öğrenci Harçlığıyla Avrupa'da Gezebileceğiniz 7 Şehir!

Öğrenci Harçlığıyla Avrupa'da Gezebileceğiniz 7 Şehir!

Avrupa ülkeleri tarihi, mimarisi, doğal güzellikleri ve ülkemize yakın olması sebebiyle tatil planlarımızın vazgeçilmezleri arasındadır. Fakat Türk lirasının Euro/Dolar karşısında  değer kaybetmesi nedeniyle hepimiz nasıl ucuz tatil yapabileceğimizi düşünür olduk. Yurt dışı seyahatleri için bir bütçe ayırdıysanız ucuz sayılabilecek bir seyahate çıkmanız mümkün.

Öğrenci Harçlığıyla Avrupa'da Gezebileceğiniz 7 Şehir!

1.  Budapeşte - Macaristan

Türk lirasının değerli olduğu ülkelerden biri de Macaristan. Şu an ki kura göre 1 Türk Lirası 17,33 Macar Forinti ediyor. 

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de günlük ortalama bir fiyata konaklama, ulaşım, yeme ve gezme ihtiyaçlarınızı giderebilmeniz mümkün. Toplu taşıma kullanımı yaygın olduğu için gideceğiniz yerleri kolaylıkla bulabilirsiniz.

Eğlence mekanlarıyla öne çıkan şehir genç nüfusuyla tatilcileri kendine çekmeyi başarıyor. Ayrıca nüfusu 2 milyondan fazla olmayan sakin bir şehirdir.

Ancak kış ayları oldukça soğuk geçtiği için Budapeşte tatilinizi bahar ve yaz aylarına planlamanızı öneririz.

2. Üsküp - Makedonya

Son yıllarda turistleri çekmeye başlayan şehir ucuz tatil arayanların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Ayrıca buraya seyahat etmek için vizeye de ihtiyacınız yok. 

Sokaklarda gezerken birbirinden güzel heykellerle karşılaşabilirsiniz. Yemek konusunda da sıkıntı yaşamazsınız. Çünkü Balkan mutfağı bizim mutfağımıza oldukça yakın.

Şehri yürüyerek gezme imkanı da olduğundan ulaşım için bir bütçe ayırmanıza da gerek kalmayacaktır.

3. Varşova - Polonya

Polonya'nın başkenti olan Varşova aynı zamanda bir tarih ve kültür şehridir. Şehir 2. Dünya Savaşı'ndan sonra tekrar planlanmıştır. Ancak geçmiş dönemlerden kalan tarihi yapılar hala turistlerin ilgisini çekmektedir.

Para birimi Euro olmadığı için bu şehri gezmek bütçenizi zorlamayacaktır. Binlerce öğrenciye ev sahipliği yapan şehir öğrenci şehri olarak da anılır. 

4. Bükreş - Romanya

Avrupa'nın en kalabalık şehirlerinden olan Bükreş yaşam olanakları açısında oldukça uygundur. Ortalama bir bütçeyle konaklamanız ve yemek yiyebilmeniz mümkün.  Ayrıca şehri gezerken birçok Türk restoranına rastlayabilirsiniz. 

Romanya vizesi için internetten başvuru yaptıktan sonra başkonsolosluğa gitmeniz gerekiyor.

5. Sofya - Bulgaristan

Yeme içme fiyatları, eğlence hayatı, konaklama fırsatları oldukça uygundur. Balkanların merkezinde yer alan Sofya, tarihi yapısı ve doğal güzellikleriyle turistleri kendine çekmeyi başarıyor.

Ayrıca şehirde Osmanlı İmparatorluğu’ndan kalma birçok yapı bulunmaktadır. Sofya, Avrupa’nın en eski şehirlerinden biridir.

6. Prag - Çek Cumhuriyeti

Çek Cumhuriyeti’nin başkenti olan Prag, birçok Avrupa şehrinden daha uygun fiyatlıdır. Ancak şehri ziyaret edebilmeniz için Schengen vizesine sahip olmanız gerekiyor. Şehre çok turist geldiği için uçak biletinizi de aylar öncesinden almanız yararınıza olacaktır.

Birbirinden güzel tarihi mekanlarıyla gezilecek çok yeri vardır: Karl Köprüsü, Vlatna Nehri, Prag Kalesi ve şehrin meydanı bunların arasında yer alıyor.

Gece hayatıyla da bilinen şehirde günün her saati eğlenmek mümkündür.

7. Saraybosna - Bosna Hersek

Saraybosna, ucuz Avrupa seyahatleriniz için ideal şehirlerden biridir. Nüfusu 340 bin civarında olan şehri sakin bir tatil istiyorsanız tercih edebilirsiniz. 

Şehrin tarihsel mekanları, Osmanlı ve Avusturya-Macaristan İmparatorluğu’ndan izler taşıyor. Ulaşım, yeme, içme, eğlenme imkanları oldukça geniş ve uygundur.  Yemekleri de Türk yemeklerinden çok uzak sayılmaz.

Vize için de ayrı bir ücret ödemeniz gerekmiyor.

Kaynak


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.