Öğrenci Kariyeri Banner

Bavyera’nın Başkenti Münih’te Görmeniz Gereken 5 Yer

Bavyera’nın Başkenti Münih’te Görmeniz Gereken 5 Yer

Bavyera’nın başkenti olarak anılan Münih, Almanya’nın kültürel açıdan en önemli şehirlerinden biri. Bir buçuk milyondan fazla nüfusa sahip Münih, hem eğitim hem de kültürel açıdan oldukça zengin bir yer. 

Avrupa’nın en kalabalık üçüncü şehri olan Münih’e eğitim için ya da turist olarak gittiğinizde görmeniz gereken yerleri sizler için derledik. Yurt dışı fırsatları hakkında bilgi almak için buraya tıklayarak Orbis’in sayfasını ziyaret edebilirsiniz. 

Marienplatz

Günümüzde dükkanları, kafe ve restoranları ile şehir merkezi olarak yer alan ve oldukça hareketli bir cadde olan Marienplatz, 1158 yılında suç işleyen kişilerin cezalandırıldığı bir meydandı. Meydanda Almanya’nın İsveç ile girmiş olduğu 30 yıllık savaşın sonlandığını simgeleyen anıtlar da yer alıyor. 

English Garten

İngiliz Parkı, dünyanın en büyük kentsel parklarından biri. Öyle ki, New York’taki ünlü Central Park’tan daha büyük. İngiltere’deki parkı anımsatması nedeniyle İngiliz Bahçesi olarak anılan alan, bisikletçiler, koşucular ve doğanın içinde nefes almak isteyen pek çok kişi tarafından tercih ediliyor.

Frauenkirche

Marienplatz’ın doğusunda yer alan katedral, 1468 yılında inşa edilmiş. 2. Dünya Savaşı sırasında hava saldırıları nedeniyle ağır hasar alan katedral, orjinaline uygun şekilde restore edilmiş. Freunkirche’da eski başpiskopozlara ait mezarlar ve anıtlar yer alıyor.

Nymphenburg Palace

Avrupa’nın en büyük kraliyet saraylarından biri olan Nymphenburg Sarayı, Bavyera hükümdarlarının yazlık evi olarak kullanılmış. Barok mimarisinde hazırlanan ve içerisinde park, 4 köşk, müzelerin yer aldığı bu etkileyici yapıyı mutlaka görmelisiniz. 

Munich Residenz

Münih’in eski kraliyet sarayı olan Munich Residenz, aynı zamanda Almanya’nın en büyük kraliyet sarayı. Tıpkı Freuenkirche gibi 2. Dünya Savaşı’nda hasar alan yapı, 1945 yılında yeniden inşa edilerek düzenlenmiş. 1920 yılından beri halka açık müze olarak kullanılan sarayda, 130’dan fazla sergi odası bulunuyor. 

 

Kaynak
 


Sıla Tanrıverdi

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Sıla Tanrıverdi..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.