Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş ve Erzurum’daki kısa süreli paniğe neden olan son depremlerin ardından sosyal medya hesabından uyarılarda bulundu.
AFAD’ın sitesinde yer alan bilgiye göre, Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde 4,7, Erzurum’un Aşkale ilçesinde ise 4,3 büyüklüğünde depremler oldu. Depremlerin ardından Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla uyarıda bulundu.
Haritada İşaretleyerek Uyardı!
Göksun Aslanbey çiftliğinde 4,7 deprem oldu. Kısa bir zaman içerisinde aynı yerde yine bu boyutlarda deprem vardı. Deprem Savrun Fayı ile Çardak Fayının kesim bölgesinde. Bu yöre hep aktif. Sevgiyle
— Prof. Dr. Naci Görür (@nacigorur) June 19, 2023
Görür, Kahramanmaraş’taki depremle ilgili, “Göksun Aslanbey çiftliğinde 4,7 deprem oldu. Kısa bir zaman içerisinde aynı yerde yine bu boyutlarda deprem vardı. Deprem Savrun Fayı ile Çardak Fayı’nın kesim bölgesinde. Bu yöre hep aktif” ifadelerini kullandı.
Küçükgeçit-Aşkale/Erzurum’da 4,3 deprem oldu. Bu deprem de muhtemelen sol yönlü Dumanlı Fay Zonu içerisinde. Son depremler Doğu Anadoluyu da belirli ölçüde sıkıştırdı, sevgiyle pic.twitter.com/LiU68dz64v
— Prof. Dr. Naci Görür (@nacigorur) June 19, 2023
Erzurum’daki depreme ilişkin de uyarıda bulunan Görür, “Küçükgeçit-Aşkale/Erzurum’da 4,3 deprem oldu. Bu deprem de muhtemelen sol yönlü Dumanlı Fay Zonu içerisinde. Son depremler Doğu Anadolu’yu da belirli ölçüde sıkıştırdı” dedi.