Öğrenci Kariyeri Banner

Naci Görür, Bir Bölgeyi Haritada İşaretleyerek Uyarıda Bulundu!

Naci Görür, Bir Bölgeyi Haritada İşaretleyerek Uyarıda Bulundu!

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş ve Erzurum'daki kısa süreli paniğe neden olan son depremlerin ardından sosyal medya hesabından uyarılarda bulundu.

AFAD'ın sitesinde yer alan bilgiye göre, Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde 4,7, Erzurum'un Aşkale ilçesinde ise 4,3 büyüklüğünde depremler oldu. Depremlerin ardından Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla uyarıda bulundu.

Haritada İşaretleyerek Uyardı!

Görür, Kahramanmaraş’taki depremle ilgili, “Göksun Aslanbey çiftliğinde 4,7 deprem oldu. Kısa bir zaman içerisinde aynı yerde yine bu boyutlarda deprem vardı. Deprem Savrun Fayı ile Çardak Fayı’nın kesim bölgesinde. Bu yöre hep aktif” ifadelerini kullandı.

Erzurum’daki depreme ilişkin de uyarıda bulunan Görür, "Küçükgeçit-Aşkale/Erzurum’da 4,3 deprem oldu. Bu deprem de muhtemelen sol yönlü Dumanlı Fay Zonu içerisinde. Son depremler Doğu Anadolu'yu da belirli ölçüde sıkıştırdı" dedi.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.