Öğrenci Kariyeri Banner

Elon Musk'ın Mutlaka Okumamızı İstediği 11 Kitap

Elon Musk'ın Mutlaka Okumamızı İstediği 11 Kitap

İsminden çokça söz ettiren başarılı iş adamı Elon Musk, herkesin mutlaka okuması gereken kitap önerilerinde bulundu.

 

Elon Musk’ın Önerdiği Kitaplar

 

1. The Lord of the Rings

J.R.R Tolkien’in yazmış olduğu Yüzüklerin Efendisi, Elon Musk’ın söylediğine göre onun için ayrı bir önem taşıyor. Dünya genelinde popülerleşmiş olan bu kitap için Musk, “Okuduğum kitapların kahramanları dünyayı kurtarmak için her zaman kendilerinde sorumluluk hissetiler.” dedi.

 

2. The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy

Yazarı Douglas Adams olan bu bilimkurgu kitabı, içinde aynı zamanda komedi barındırıyor. Kitabın konusunda ise süper bilgisayarların hayatta anlam bulması işleniyor. Musk’ın bu kitap hakkındaki düşünceleri ise şu şekilde: “Bu kitap düşüncelerimin alt yapısını hazırladı.”

 

3. Benjamin Franklin: An American Life

Walter Isaacson’ın yazmış olduğu bu kitap, başyapıtlar arasında yer alıyor. Musk bu kitap hakkında, “Nasıl iyi bir girişimci olabileceğinizi bu kitaptan öğrenebilirsiniz. Benjamin Franklin kesinlikle bir kahramandır.” ifadelerini kullandı.

 

4.  Stractures: Or Why Things Don’t Fall Down

J.E. Gordon’un yazdığı bu kitap, Elon Musk’ın roket biliminin temellerini öğrenmesini sağlamış ve SpaceX’in temellerini oluşturmuş.

 

5. Ignition: An Informal History of Liquid Rocket Propellants

John D. Clark’ın yazmış olduğu bu kitap, Elon Musk’ın Falcon Heavy roket sistemi üzerinde çalışırken büyük dersler çıkarmasının yanı sıra, roketler hakkındaki bilgi birikimine de oldukça faydası olmuş.

 

6. Superintelligence: Paths, Dangers, Strategies

Nick Bostrom’un yazdığı bu kitap, yapay zekâ konusunu ele alıyor. Elon Musk kitap hakkında, yapay zekâların gelecekte daha çok ön plana çıkacağını ve bu yüzden kitabın mutlaka okunması gerektiğini söyledi.

 

7. Our Final Invention

James Barrat tarafından yazılan bu kitap, Elon Musk’ın yapay zekâ konusunda ufkunun açılmasına yardımcı olmuş ve bu konuyla ilgili daha net bilgiler elde etmiş.

 

8. Merchants of Doubt

2 bilim tarihçisi: Naomi Orekes ve Erik M. Conway tarafından yazılan bu kitap, endüstri bağlarına sahip bilim adamlarının bir dizi kamu sağlığı meselesinin gerçeklerini gizlediğini öne sürüyor. Musk, bu kitabı 2013 yılında bir konferansta herkese önermiş.

 

9. The “Foundation” Trilogy

Isaac Asimov’un yazdığı bu kitap, Musk’ın bilim kurgu ve fantezi konularına ilgisini artırmış ve aynı zamanda kariyeri üzerinde de büyük bir etki yaratmış.

 

10. The Moon Is a Harsh Mistress

Robert Heinlein’in yazmış olduğu bu kitap, bilim kurgu romanıdır ve 1966 yılında ödül almıştır. Musk kitap hakkında, hayal gücümüzü geliştirmek için etkili olabileceğini söyledi. Ayrıca Musk, sempozyumunda yapılan bir röportajında bu kitap için yazarın en iyi çalışması olduğunu ifade etti.

 

11. Life 3.0: Being Human in the Age of Artificial Intelligence

Max Tegmark tarafından yazılan bu kitap ise, yine yapay zekalar üzerine yazılmış. Musk bu kitabı, yapay zekanın kötülük değil iyilik için bir güç olabilme olasılığını ele alan birkaç kitaptan biri olarak tanımlıyor.

 

Bu içeriklerimiz de ilginizi çekebilir:

Dünyaca Ünlü CEO'lardan Ufkunuzu Genişletecek 8 Kitap Önerisi

Liderlik Becerilerinizi Geliştirmeniz İçin 10 Kitap Önerisi

Bill Gates, Tam Bu Sıralar Okumamız Gereken 4 Kitap Önerisinde Bulundu

İç Dünyamızı Anlatan 5 Etkileyici Kitap

Kitabını Mı Okusam, Dizisini Mi İzlesem?: Kitaptan Diziye Uyarlanmış 5 Eser

Eşitliği Savunan Herkesin Okuması Gereken 10 Kitap

Dünya Kitap Okuma Gününe Özel Mutlaka Okunması Gereken 5 Kitap

 

 

 

Özgün İçerik


Aygül Binali

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Aygül Binali..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.