Öğrenci Kariyeri Banner

Liderlik Becerilerinizi Geliştirmeniz İçin 10 Kitap Önerisi

Liderlik Becerilerinizi Geliştirmeniz İçin 10 Kitap Önerisi

Daha İyi Bir Lider Olmak İçin 10 Kitap Önerisi

Lider, bulunduğu çevreye yarar sağlayan, süregelen gelenekte köklü değişiklikler yapan ve çevreyi yönetmek için sorumluluğu; sezgi, zeka ve bilgiye dayalı karar ve uygulamalarla taşıyan kişiye denir. 

Kimimiz temelden lider bir ruhla dünyaya gelir, kimimiz uzun vadede kendimizi liderlik doğrultusunda eğitiriz. Zahmetli ve bir o kadarda yükümlülük sahibi olmayı gerektiren bu vasfı taşımak için kişisel gelişim, lider olma sürecinin vazgeçilmezidir. Size, bu konuda fayda sağlayacak, son derece keyifli kitaplarla geldik  :)

 

1. Liderlik - Harvard Business Review’den en etkili liderlik fikirleri / HBR's 10 Must Reads

Liderlik

 Liderlik alanının en etkili uzmanlarının Harvard Business Review'den derlenen 10 makalesi, yeni liderlik anlayışını uygulamak zorunda olan her yönetici için altın değerinde. Bu kitapta hem kendilerini hem de şirketlerini değişime hazırlamak isteyen yöneticilerin ihtiyaçlarını karşılayacak fikirleri bulacaksınız.

2. Liderlik 101-Her Liderin Bilmesi Gereken Şeyler / John C. Maxwell

 Liderlik 101

"Başarılı bir lider olabilmenin sırrı, diğer liderleri başarılı kılmış olan sistemleri hayata geçirmekte gizlidir."

3.Takım Oyunu / Seth Godin

Takım Oyunu

"Liderliğin özünde korkunuzun farkında olmak vardır. Hayır, bu korku yok olmayacak, ancak farkındalık ilerlemenin anahtarı olacaktır."

4.Hayat Boyu Liderlik / Ken Blanchard & Mark Miller

Hayat Boyu Liderlik

Vizyonunuza doğru yürürken yanınızda başkalarını da götürmeyi, ardınızda kalıcı eserler bırakmayı, sizi takip edenlerin sadakat duygularını güçlendirmeyi, liderlik kalitenizi sürekli olarak yükseltebilmek için gerekli olan yatırımları yapmayı, başkalarını etkileme gücünüzü artırmayı, liderlik yeteneğinizin önünü açmayı, yaptığınız rehberlikle başkalarını yetkin kılmayı, insanların size güven duymalarının alt yapısını hazırlamayı, karakterinizi geliştirmek için içsel disiplininizi kullanmayı öğreneceğiniz muazzam bir kitap daha!

5.İş yaşamında 100 Kanguru / Ahmet Şerif İzgören

İş yaşamında 100 Kanguru

Çinlilerin bir atasözü var: ”Bir atınız, bir de arabanız varsa üç şeyiniz var demektir. Bir at, bir araba, bir de at arabası.”

6.Hizmetkar Liderlik’i Hayata Geçirmek / Ken Blanchard & Renee Broadwell

Her anlamda daha iyi bir lider nasıl olunacağıyla ilgili şimdiye kadar yayımlanmış en geniş ve kapsamlı bu rehberin editörlüğünü tüm hayatı boyunca hizmetkar bir lider olan, efsanevi yazar Ken Blanchard ve onun kıdemli yazı işleri müdürü Renee Broadwell üstleniyor.

7.Lean In - Sınırlarını Zorla | Sheryl Sandberg

Lean In - Sınırlarını Zorla | Sheryl Sandberg

Facebook yöneticilerinden olan Sheryl Sandberg'in yazdığı bu kitap yayınlandığında Cisco'nun CEO'su John Chambers bu kitabı iş dünyasındaki kadınları cesaretlendirmesi bakımından büyük bir fırsat olarak görmüş ve kitabın her bir kopyasını üst düzey yöneticilerine dağıtmıştır.

8. Liderlik Dili-Başarılı CEO’ların İletişim Sırları / Kevin Murray

‘’Bizler bir gün veremi iyi edebileceğiz, atomun içindeki saklı gücü kullanabileceğiz, yıldızlara doğru yol alabileceğiz ama; kendimizi daha liyakatli kişilere yönettirmenin sırrına hiçbir zaman erişemeyeceğiz."

9. Sanal Ekiplere Liderlik Etmek/Jessica Lipnack

Dünyanın dört bir yanına dağılmış bir ekibe nasıl liderlik edersiniz? Göremediğiniz ekip üyelerini örgütlü, iletişim içinde ve üretken bir şekilde nasıl tutarsınız? Bu kitapta, sanal ekipler kurmak, onların iletişimlerini ve teknolojik ihtiyaçlarını değerlendirmek ve yüksek-kaliteli işler ürettiklerinden emin olmak konularında değerli tavsiyeler bulacaksınız. 

10. Duygusal Zeka / Daniel Goleman

"Bir makama paraşütle gelen, rüzgarla iner." 

 

Özgün İçerik

 

 


Fatma Oral

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Fatma Oral..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.