Öğrenci Kariyeri Banner

İç Dünyamızı Anlatan 5 Etkileyici Kitap

İç Dünyamızı Anlatan 5 Etkileyici Kitap

Hepimiz sık sık bir kitapçıya girdiğinde hangi kitabı okuyacağına dair bir tereddüt yaşayabiliyor. Eliniz raflarda gezinirken bir kitap seçmekte zorlanıyorsanız, iç dünyanıza ayna niyetine listelenen bu harika 5 kitaba bir göz atmanızı tavsiye ederiz.

1- Yabancı: Albert Camus

Yabancı, Albert Camus'un en bilindik ve popüler romanıdır. Roman dünya çapında oldukça büyük ses getirmiştir ve raflardaki yerini hala korumaktadır. Yabancı  Albert Camus'un en gizemli, farklı eseri olarak tanınmaktadır ve aynı zamanda dünya kalsikleri arasında sayılmaktadır. Romanın baş karakteri olan Meursault başına gelen olayları kendi ağzından anlatmaktadır. Romanın ben merkezci, öznel anlatıma sahip olması okuyucuyu hikayeye bağlamaktadır.

 

2- Palto: Gogol

Palto, Rus yazar Nikolay Vasilyeviç'in 1842 yılında yayımladığı uzun bir öykü romanıdır. İlk yayınlandığı süreçte toplum tarafından büyük tepki görmesine karşılık şimdilerin Rus edebiyatının temelini oluşturan kült kitaplar arasında yer almaktadır. Uzun öykü olarak nitelendirilmesine rağmen, kitap yalnızca ellidört sayfadan oluşmaktadır. İçeriğindeki derin ve anlamlı diyaloglar okuyucuyu kitaba bağlamaktadır. Öykü samimi bir sohbet havasında yazılmıştır ve kendini okuyucuya sevdirmiştir. 

3- Yüzyıllık Yalnızlık: Gabriel Garcia Marquez

Kolombiyalı yazar Gabriel Garcia Marquez'in 1967'de yazdığı roman Yüzyıllık Yalnızlık, 1982 yılında Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanmıştır. Yazar kitap hakkında "Yüzyıllık Yalnzılığı yazmaya başladığım zamanlarda, çocukluğumda başıma gelen her şeyi edebiyatla aktarmanın bir yol olduğuna kendimi inandırmıştım." diyor. Kitap Buendia ailesinin yüzyıllar boyu süren hikayesini nefes kesen bir dille anlatıyor. 

4- Uçurtma Avcısı: Khaled Hossseini

Kabilde moanrşinin göbeğinde büyüyen iki çocuğun dosluğunu konu alan Uçurtma Avcısı hayatın aynı zamanda ne kadar beklenmedikve acımasız olduğunu da gözler önüne seriyor. 2003 yılında yazılan roman, New York Times'ın en çok satan kitapları arasında yerini almıştır. Kitabın sayfalarında akıp giderken bazen sevinç, bazen özlem, bazen hüzün hissedeceksiniz ama okuduğunuza da hiç pişman olmayacaksınız.

5- Kardeşimin Hikayes: Zülfü Livaneli

İlk bakışta bir aşk romanı olduğunu düşündüğünüz kitap içinde psikolojil birçok konuya değinmektedir. Yaşanan bir cinayet ve bu cinayeti araştırmaya gelen bir gazeteci, nefes kesen bir Zülfü Livaneli romanı. Senerad'dan sonra 2013 yılında yayınlanan Kardeşim,n Hikayesi, en çok okunan kitaplar arasında yerini almıştır.

Keyifli Okumalar!

Özgün İçerik


Zeynep  Eren

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Zeynep Eren..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.