Öğrenci Kariyeri Banner

Dünyaca Ünlü CEO'lardan Ufkunuzu Genişletecek 8 Kitap Önerisi

Dünyaca Ünlü CEO'lardan Ufkunuzu Genişletecek 8 Kitap Önerisi

Okuduğumuz kitaplardan, izlediğimiz filmlerden bazıları hayatımıza öyle etkili bir şekilde dokunur ki hayata bakış açımızı değiştirir, bize yeni fikirler verirler. Böylesi etkili eserleri bulabilmek günümüz dünyasında artık çok kolay. 

Yeteneklerinizi geliştirmek ve bakış açısı kazanmak için iş hayatında önemli bir yere gelmiş ve tecrübe kazanmış yöneticilerin söylediklerini dikkate almakta yarar olduğunu düşündük ve dünyaca ünlü CEO’lara ilham veren kitapları inceledik. 

Jeff Bezos — Günden Kalanlar | Kazuo Ishiguro

İşe online bir kitap dükkanı açarak başlayıp Amazon imparatorluğunu kuran Jeff Bezos‘un şiddetle önerdiği kitap “Günden Kalanlar”.  Nobel ödüllü yazarın bu kitabı İkinci Dünya Savaşı sırasında Darlington Malikânesi’nin uşağı Stevens ve kahyası Bayan Kenton arasındaki ilişkiyi anlatıyor.

Larry Page — Nikola Tesla Kendini Anlatıyor | Nikola Tesla 

Google‘ın kurucularından olan Larry Page diğer başarılı liderlerin hikayelerinden ilham bulan biri. Tesla’nın kendi kaleminden çıkan kitap Tesla’nın hayat hikayesini anlatıyor.

Marillyn Hewson — The Tipping Point - Kıvılcım Anı | Malcolm Gladwell

Lockheed Martin şirketinin CEO'su Marillyn Hewson personeline ilham vermesi gerektiği zamanlarda Malcolm Gladwell'in bu kitabını veriyor.

Bill Gates — Çavdar Tarlasında Çocuklar | J. D. Salinger

Ergenlik çağının içinde, yetişkin dünyasının düzenine karşı isyankar bir çocuğun, bir Noel öncesi başına gelenlerden bahseden bu ünlü kitap Microsoft CEO’su Bill Gates‘in favorisi.

Jack Dorsey  — İşler Nasıl Doğru Yapılır | Atul Gawande

Twitter ve Square kurucusu Jack Dorsey işe alımlarda elinde bu kitabı elinden düşürmüyor ve sık sık bu kitaptan alıntılar yapıyor. 

Konusu: Daha uzun süre eğitim görüyor, daha fazla uzmanlaşıyor, daha ileri teknoloji kullanıyor ama yine de hata yapıyoruz. Ve bunun nedeni son derece basit: artık sahip olduğumuz bilgi hacmi ve karmaşıklık düzeyi, bireyler olarak bu bilgiyi tutarlı, doğru ve güvenli biçimde iletme becerimizi aşmış durumda. Checklist Manifesto, yaşamımızdaki karmaşıklığın doğasını irdeleyen, merak ettiren ve eyleme geçirten bir kitap. İşini doğru yapmak isteyen herkes için…

Elon Musk — Benjamin Franklin | Walter Isaacson 

Günümüzde adını sıkça duyduğumuz Tesla, SpaceX gibi büyük şirketlerin kurucusu ve CEO’su Elon Musk‘ın önerdiği kitap “Benjamin Franklin”. Benjamin Franklin, ABD’nin kurucu babalarından biri olmakla birlikte ülkenin gelmiş geçmiş en önemli yayıncı, bilimadamı, mucit, siyasetçi ve diplomatlarından biridir. Bu muazzam kişiliğin anlatıldığı kitap şaşırtıcı ve hayran bırakan bilgilerle doludur.

Steve Jobs — Yenilikçinin İkilemi: İş Yapma Tarzınızı Değiştirecek Kitap | Clayton M. Christensen

Apple‘ın kurucusu ve eski CEO’su Steve Jobs bu kitabın kendi iş yapma şeklini derinden etkilediğini söylemişti.

Mark Zuckerberg — Fakirliğin Portfolyosu | Daryl Collins, Jonathan Morduch, Stuart Rutherford ve Orlanda Ruthven

Facebook‘un kurucusu Mark Zuckerberg‘in tavsiye ettiği kitap ise “Fakirliğin Portfolyosu”. Dünya nüfusunun yaklaşık %40’ı günde 2 Dolar ya da daha azı ile yetinmek zorunda kalıyor. Masaya yemek getirmek zorundasınız, faturalar ve çocuklarınızın eğitimi de var. Bunun nasıl mümkün olduğunu hiç merak ettiniz mi?

Özgün İçerik


Halil Pınarbaşı

Beykent Üniversitesi - Endüstri Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.