Öğrenci Kariyeri Banner

Bill Gates, Tam Bu Sıralar Okumamız Gereken 4 Kitap Önerisinde Bulundu

Bill Gates, Tam Bu Sıralar Okumamız Gereken 4 Kitap Önerisinde Bulundu

Microsoft şirketinin kurucularından olan ve dünyanın en zenginleri arasında yer alan Bill Gates, geçtiğimiz haftalarda katıldığı bir söyleşide gündemi baz alarak bazı kitap önerilerinde bulundu. Gates'in önerdiği kitapların çoğunlukla pandemi ve ırkçılık konulu kitaplar olduğunu söyleyebiliriz. 

 

Bill Gates'in Önerdiği Kitaplar

 

1. Michelle Alexander'ın kaleme aldığı Yeni Jim Crow: Renk Körlüğü Çağında Kitlesel Hapsedilme (The New Jim Crow: Mass Incarceration in the Age of Colorblindness) 

“Irkçılığa dair önceden okumuş olmam gereken birçok kitap var” diyen Bill Gates, ABD'de ırkçılıktan dolayı yaşanan sorunlardan sonra bu kitabı okumaya karar verdiğini belirtmiş. 

 

 

2. Bijal P. Trivedi’nin kaleme aldığı Tuzdan Nefes: Ölümcül Genetik Hastalık, Bilimde Yeni Çağ, Tıbbı Değiştiren Hasta ve Aileler (Breath from Salt: A Deadly Genetic Disease, a New Era in Science, and the Patients and Families Who Changed Medicine Forever) 

Bill Gates bu kitap hakkında “Akademik seviyedeki araştırmacıların bir şirket ve bağışçılarla kafa kafaya vererek mümkün görülmeyen bir şeyi başarmasının müthiş örneği” sözlerini kullandı.

 

3. Erik Larson’ın yazdığı Görkemli ve Sefil: Blitz döneminde Churchill, Ailesi ve Direnişin Destanı (The Splendid and the Vile: A Saga of Churchill, Family, and Defiance During the Blitz)

 

Bill Gates kitabı, “Olayların gidişatına şüpheyle yaklaşan ve büyük baskı altında görev yapan bir lideri” anlattığı için hala güncel kalmayı başardığını dile getirdi.

 

4. Fareed Zakaria’nın kaleme aldığı Pandemi Sonrası Dünya için 10 Ders (Ten Lessons for a Post-Pandemic World)

Korona virüsü konu alan bu kitabı Gates, "parlak bir kitap" olarak tanımladı.

 

 

Özgün İçerik


Aygül Binali

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Aygül Binali..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.