Öğrenci Kariyeri Banner

Dikkat! Sizin de Vitamin Eksikliğiniz Olabilir! Vücudumuz Hangi Gıdayı Neden İster?

Dikkat! Sizin de Vitamin Eksikliğiniz Olabilir! Vücudumuz Hangi Gıdayı Neden İster?

Çoğumuz bazı zamanlarda çikolata, kahve veya bazı diğer besinleri daha çok tüketiriz. Vücudumuzun bunu istediğini de hissedebiliriz. Bu durum temelde fizyolojik sebeplere dayanacağı gibi vücudumuzdaki bazı vitamin/mineral eksiliğine de dayanabilir.

Eğer bu yazıdaki besinleri gereğinden fazla tükettiğinizi düşünüyorsanız doktor yardımına başvurmalısınız.

 

1. Aşırı Kahve ve Çay Tüketme İsteği

kahve

Gerek sınav haftalarında gerekse günlük yaşantımızda çay&kahve ikilisine çokça ihtiyaç duyarız. Fakat bu aşırı tüketimin sebebi fosfor eksikliğinden kaynaklıyor olabilir. Bunun sebebini öğrenmek için de doktor kontrolü şarttır.

 

2. Aşırı Çikolata Yeme İsteği

çikolata

Bazı dönemlerin fizyolojik etkilerinden de çikolata tüketiminiz artabileceği gibi artışın sebebi vücudunuzdaki magnezyum eksikliği de olabilir. Magnezyum eksikliği, stres seviyesinin artımından uyku düzeni bozukluğuna kadar birçok şeyi tetikleyebilir.

 

3. Aşırı Asitli İçecek Tüketme İsteği

asitli içecek

Asitli içeceklerin vücudumuz için yararından çok zararı vardır. Bu tarz içecekler yerine su, ayran gibi daha sağlıklı içecekler tüketmelisiniz. Fakat zararını bildiğiniz halde tüketime devam ediyorsanız vücudunuz size kalsiyum eksikliğini işaret ediyor olabilir.

 

4. Aşırı Peynir Yeme İsteği

peynir

Kahvaltıların vazgeçilmezi olan peyniri sürekli tüketmek istiyorsanız bu vücudunuzun size omega, yağ veya kalsiyum eksiliğini gösterme biçimi olabilir.

 

Bu içeriklerimizi de beğenebilirsiniz: 

5 Adımda ‘’Vegan Olmak’’

Juicing Diyeti Hakkında Yanlış Bilinenler

Şekere Doğal Ve Sıfır Kalorili Çözüm: Stevia

Kırmızı Görünce Acıkıyorum Diyenlere: Renklerin İştahımız Üzerine Etkisi


Aleyna  Ayyıldız

Yazılım&Endüstri Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.