Öğrenci Kariyeri Banner

MSÜ Sınavına Son 7 Gün !

MSÜ Sınavına Son 7 Gün !

Milyonlarca öğrenci, 4 Nisan 2021 Pazar günü yapılacak Milli Savunma Üniversitesi Aday Öğrenci Sınavı'nı büyük bir heyecanla bekliyor. Adayların bir kısmı YKS öncesi kendilerini denemek için bu sınava girerken diğer kısmı ise Milli Savunma Üniversitesinde eğitim görebilmeyi istiyor. Sayılı günler kala genel hatlarıyla işte Milli Savunma Üniversitesi Sınavı:

Sınav kaç sorudan oluşuyor ?

Milli Savunma Üniversitesi Sınavında adaylara 40 Türkçe, 5 tarih, 5 coğrafya, 5 felsefe, 5 din kültürü ve ahlak bilgisi olmak üzere 20 sosyal bilimler, 40 temel matematik ve 7 fizik, 7 kimya, 6 biyoloji olmak üzere 20 fen bilimleri sorusu, toplamda ise 120 soru sorulacak.,

Sınav süresi kaç dakika ?

Sınavda adaylardan 120 soruyu 135 dakika içerisinde çözmeleri bekleniyor.

MSÜ sınavı sonucu nerede kullanılır ?

Milli Savunma Üniversitesi sınavı MSÜ bünyesinde eğitim görmek adaylar için bir ön seçim aşaması durumunda yani MSÜ sınav sonucu adayların sadece diğer aşamalara geçip geçemediğine karar verilmesi için kullanılır. MSÜ sonucuna göre diğer aşamalara çağrılan adaylar, sağlık taramaları ve diğer başarı sonuçlarına göre Hava Harp Okulu, Kara Harp Okulu, Deniz Harp Okulu veya Sahil Güvenlik gibi 5 yıllık eğitim veren okullara kayıt olabilirken aynı zamanda Kara Astsubay MYO, Deniz Astsubay MYO, Hava Astsubay MYO gibi 2 yıllık kurumlarda da eğitim alabilirler.

MSÜ sınavı ne zaman açıklanacak ?

Milli Savunma Üniversitesi sınavı sonucu ÖSYM 2021 takvimine göre 29 Nisan günü açıklanacak.

Milli Savunma Üniversitesi hakkında daha detaylı bilgi için bu yazımıza da göz atabilirsiniz:

Milli Savunma Üniversitesine Detaylı Bakış


Egehan Uğraş

Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Öğrencisi

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.