Öğrenci Kariyeri Banner

İnsan Vücudu En Fazla Kaç Derecelik Sıcaklığa Dayanabilir?

İnsan Vücudu En Fazla Kaç Derecelik Sıcaklığa Dayanabilir?

Bilim insanlarının açıklamalarına göre sıcaklıklar gün geçtikçe artıyor ve şimdiye kadarki en sıcak temmuz ayı yaşanıyor. Sıcaklığın daha ne kadar artacağı belirsiz! Bu yüzden akıllara tek bir soru geliyor: İnsan vücudu en fazla ne kadar sıcaklığı tolere edebilir?

Şimdiye Kadarki En Sıcak Temmuz Ayı Yaşanıyor!

Dünyanın en yüksek ortalama küresel sıcaklığa ulaştığı bugünlerde insanın ne kadar sıcağa dayanabileceğini anlamak daha önemli hale geldi. 

Söz konusu insan olduğunda sıcaklığın tehlikeli olmaya başladığı nokta 40 ila 50°C arası!

Kısa süre önce İngiltere'deki Roehampton Üniversitesi'nden Profesör Lewis Halsey ve ekibi, bu aralığı kritik sınırı olarak belirleyen bir rapor hazırladı. 

Söylenene göre küresel sıcaklık 17.01 dereceden 17.18 dereceye yükseldi. Halsey ve ekibine göre istatistiksel olarak sıcaklıklar ABD ve Çin'in güney kesimlerinde hızla yükseliyor, Kuzey Afrika'da ise 50 dereceye kadar çıkıyor ve işlerin gerçekten ters gitmeye başladığı ortada! Üstelik bu durum daha da kötüye gitmek üzere gibi görünüyor!

Leipzig Üniversitesi'nden atmosferik radyasyon alanında araştırma görevlisi olan Dr. Karsten Haustein verdiği bir röportajda: "Muhtemelen Temmuz ayı şimdiye kadarki en sıcak ay olacak ve bununla birlikte şimdiye kadarki en sıcak ay... 'şimdiye kadarki' derken Eemian döneminden bu yana, yani yaklaşık 120.000 yıl öncesinden bahsediyoruz" dedi.

Başta Halsey ve ekibinin olmak üzere Dr. Karsten Haustein ve diğer araştırmacıların çalışmaları henüz son bulmuş değil. Aynı sıcaklık her insanda benzer etkiyi göstermiyor. Bundan dolayı üst kritik sıcaklığın üzerindeki koşulların farklı yaş ve fiziksel form gruplarında kalp sağlığını nasıl etkilediğini de detaylıca araştıracaklar.

 

Kaynak


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.