Öğrenci Kariyeri Banner

Aşıklar Şehrine Psikolojik Açıdan Bakalım: Paris Sendromu

Aşıklar Şehrine Psikolojik Açıdan Bakalım: Paris Sendromu

Dünyada en çok ziyaret edilen şehirlerin başında Fransa’nın başkenti Paris gelmektedir. Aşıklar Şehri olarak da bilinen Paris’e her yıl farklı kültürlerden milyonlarca insan gitmektedir. İnsan psikolojisinin çok ilginç olduğu, Paris’i ziyaret eden insanlar arasında görülen Paris Sendromu ile bir kere daha kanıtlanmıştır.

 

Nedir Bu Paris Sendromu?

paris sendromu

Paris Sendromu, genellikle Japon turistlerde görülen bir sendromdur. İlk kez 1986 yılında Japon Profesör Hiroaki Ota tarafından tanımlanan sendromun birçok sebebi vardır: Jetlag ve kültür farklılıkları bu sebeplerin başında gelmektedir.

 

Sendromun Belirtileri

sendrom

Proseför Ota sendromu tanımladığı zaman belirtileri olarak halüsinasyon görme, terleme, baş dönmesi, duygu değişikliği ve kaygı gibi durumlar sayılmış. Filmlerden dizilerden tanıdığımız Paris’i gördüklerimiz gibi bulamamamız da bu sendromun temel sebeplerinden gösterilmektedir.

 

Neden Japon Turistlerde Daha Fazla Görülüyor?

japon turistler

Bu sendromu özellikle Japon turistlerde görülmesinin sebebi iki ülke kültürünün dil ve kültür farkıdır. Üst düzey bir kültür şoku da diyebiliriz elbette ki. Bu yüzden, her yıl onlarca Japon turistin Paris’i ziyaret etmesi sebebiyle Japonya büyükelçiliği vatandaşlarına Paris Sendromu için 7/24 destek hattından yardım ediyor. Peki bu sendromun bir çözümü yok mu? Sendroma yakalananlar bir tedavi yöntemi olarak Paris’e geri dönmemeyi tercih ederek bir çözüm oluşturmuşlardır.

 

Bu içeriklerimizi de beğenebilirsiniz: 

Masalı Kadar Güzel Olmayan Sendrom: Rapunzel Sendromu

Gereğinden Fazlasını Vermek: Aptal Çita Sendromu

Kişilerin Sahte Kişilerle Değiştirildiğine İnanmak: Capgras Sendromu

Zorluklardan Kaçınma Sanrısı: Imposter Sendromu


Aleyna  Ayyıldız

Yazılım&Endüstri Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.