Öğrenci Kariyeri Banner

Karantinada Motivasyonunuzu Artıracak 7 Öneri

Karantinada Motivasyonunuzu Artıracak 7 Öneri

Covid nedeniyle artık pek çok şeyi evden yapmaya başladık. Öğrencilerin uzaktan eğitime, çalışanların da evden çalışma düzenine geçmesi ile çoğumuz için “yeni normal” bir düzen başlamış oldu. Sabah işlerimize veya derslerimize başlamadan önce yaptığımız küçük yolculuklar, ayaküstü kahvaltılar, arkadaşlarla laflamalar yerini, yataktan kalkmak için kendimizi zorladığımız, bilgisayar başına pijamalarla oturduğumuz zaman dilimlerine dönüştü. Peki bu şartlarda eskisi kadar verimli çalışabiliyor muyuz? Eğer bu soruya "evet" diyemiyorsanız ev ortamınızda ve rutinlerinizde yapacağınız küçük değişiklikler ile motivasyonunuzu yukarıya taşıyabilirsiniz.

1.Yaşam Alanınızı Düzenli Tutun

yaşam alanınızı düzenleyin

İş yerlerimiz her zaman düzenlidir. Bizim için her gün birileri iş yerlerimizi temizler ancak evimizi bizden başkası temizleyemez. Özellikle bu evde çalışma döneminde iş motivasyonunu artırmak için her sabah güne başlarken yaşadığımız evin dağınıklığından kurtulmamız gerekiyor. Uyandığınızda ilk iş olarak yatağınızı toplayabilirsiniz. Günün henüz başında bir şeyler yapmış olmanın hazzı sizi motive edecektir.

2.Beslenme Rutini Oluşturun

beslenme rutini oluşturun

Beslenme alışkanlığı, moral ve motivasyonumuzu etkileyen en önemli faktörlerdendir. Ağır şeyler yememek, sürekli karbonhidrat ile beslenmemek gibi ufak değişiklikler evde daha enerjik hissetmemizi sağlayacaktır. Sabahları kahvaltı yapmak ise, daha açık bir zihne sahip olmamızı sağlar. Sürekli evde durmak hareketsizliğe de neden olduğundan beslenme rutini oluşturmak önemlidir.

3.Yapılacaklar Listesi Oluşturun

yapılacaklar listesi oluşturun

Uyandığımızda gün içerisinde neler yapacağımızı uzun uzun düşünmek, fark etmeden zaman kaybetmemize neden oluyor. Yatmadan önce ertesi gün için yapacaklarınızı planlamak ve hepsini tek seferde görmek motivasyonunuzu artıracaktır. İşlerinizi planlarken, doğru bir sıralama yapmak da önemli nokta. Doğru bir sıralama sayesinde işlerinizi kolayca halledebilirsiniz. Tamamlanan her bir iş için listeye çarpı atmak bir sonraki adım için motive edicidir. Bu yüzden geceleri yatmadan önce gününüzü planlamayı unutmayın.

4.Pijamalarınızla Durmayın

pijamalarınızla durmayın

Evden çalışmadığınız zamanlarda dışarıya çıkmak için hevesle hazırlanırız. Ardından işe, okula gitmek için yola koyuluruz. Evdeyken ise kimsenin bizi görmediğini düşünerek tüm bu aşamaları atlayarak gün boyu pijamalarımızla durabiliriz. Oysa pijamalarla günü geçirmek bizleri miskinleştirecektir. Sabahları uyanıp kahvaltı ettikten sonra üzerinizi değiştirmek, dışarıya çıkar gibi hazırlanmak ve kendimizi iyi hissettiren giysilerle işe koyulmak evde değil, iş yerinde gibi hissederek daha motive çalışmayı sağlar.

5.Çalışma Alanını Düzenleyin

çalışma alanınızı düzenleyin

Çalışma alanı konusunda özenli olmak gerekiyor. Örneğin her gün temiz ve düzenli bir masada çalışmak çok önemli bir motivasyon kaynağı olabilir. Masanızın yeri sizi mutlu etmiyorsa farklı yerlere taşıyabilirsiniz. Manzaranızın değişmesi sizi çalışmaya karşı daha istekli kılabilir. İş yerinde masanızda görmekten hoşlandığınız şeyleri evdeki masanıza koymak gibi ufak dokunuşlar yapmak da sizi motive edecektir.

6.Hareket Edin

hareket edin

Karantina sürecinde çoğumuz, uzun yürüyüşler yapamadık, yeterince hareket edemedik, eskisinden daha az hareket eder olduk. Bu durum, enerjimizin düşmesine sebep olmuş olabilir. Her gün, günlük rutinimize 10-15 dakikalık egzersizler ekleyerek bu durumun etkilerini azaltabilir, gün içerisinde egzersiz yapmaya ayırdığımız kısa vakitler sayesinde daha enerjik hissedebiliriz.

7.Kendinizi Ödüllendirin

kendinizi ödüllendirin

İş yerinden çalışırken, okula giderken akşam eve gitmenin hayalini kurar, evde yiyeceğimiz güzel bir akşam yemeği ile dahi  motive olabiliyorduk. Ancak evden çalışırken böyle bir şeyi hayal etmek pek mümkün olmuyor. Bu yüzden farklı bir ödüllendirme mekanizması oluşturabilirsiniz. Akşam için kendinize güzel bir içecek sözü vermek, iyi bir film izlemek ya da online bir etkinliğe katılmak gibi bir ödül koyabilirsiniz. Çok istediğiniz akşam ödülüne ulaşma arzusu, işinize daha iyi motive olmanıza yardımcı olacaktır.

 

Bu içeriklerimize de göz atabilirsiniz:

Konsantrasyon İçin Etkili 6 Yöntem

Konsantrasyon Sağlamak İçin 5 Önemli Teknik

Dikkat Dağınıklığı İçin 10 Etkili Yöntem

Evde İdeal Çalışma Ortamı Nasıl Oluşturulur?

Evde Spor Yapmak için İndirilmesi Gereken 7 Uygulama

Karantinada Can Sıkıntınızı Alıp Uzaklara Götürecek 7 Site

Karantinada Sıkılanlara Özel 12 İnternet Sitesi


Özgün İçerik


0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.