Öğrenci Kariyeri Banner

Evde İdeal Çalışma Ortamı Nasıl Oluşturulur?

Evde İdeal Çalışma Ortamı Nasıl Oluşturulur?

Ev ortamında çalışmak sanıldığı kadar zor değil. Bunu kolaylaştırmak ve zevkli kılmak tamamen sizin elinizde. 8 maddede size yardımcı olabilecek tüyolar yer almakta, bu maddeleri ugulayarak kendinize evde ideal bir çalışma ortamı oluşturabilirsiniz. 

  1. Evinizde kendinize bir oda ya da küçük de olsa bir alan belirleyin.

 

       2. Çalışma saatlerinizi evinizin uygun saatlerini göze alarak belirleyin, mesela sabahları genelde bütün evler muhteşem bir sessizlikte ve dinginlikte oluyor çalışmak için sabahları, güzel seçim olabilir.

 

      3. Belirlediğiniz çalışma saatlerinizi ev içindeki üyelere bildirin böylece rahatsız edilmez daha odaklanmış şekilde çalışabilirsiniz.

 

      4. Çalışma saatlerinizi ayarlarken saatlerce çalışmak zorunda olmadığınızı bilin 20 dakika bile verim alarak çalıştıysanız bunun için kendinize kızmayın ve kendinizi büyük bir rahatlıkla ödüllendirin. Sıcak bir kahve ya da çay iyi bir ödül olabilir.

      5. Bütün toplamıyla gün içindeki çalışmanızı, ofiste sürdürdüğünüze yakın bir şekilde sürdürmeye özen gösterin.

      6. Pijamalarınızdan kurtulun eğer pijamayla çalışmak sizi verimli kılıyorsa böyle kendinizi daha mutlu hissediyorsanız, saçınızı düzeltin belki bir parfüm sıkın böylece, kendinizi daha taze, daha özenli hissederek çalışacaksınız. 

      7. Günlük çalışmanıza oturmadan iş yerindeki ya da okulunuzdaki gibi günlük ne yapmak istediğinize ve neyi ne zaman bitirmek istediğinize dair bir plan oluşturun böylece çalışmak için oturduğunuzda size sadece çalışmak kalsın.

      8. Planlarınızı çok sistematik bir şekilde, mükemmel ajandalara ya da planlayıcılara yazmak zorunda değilsiniz bunu bir müsvedde kâğıda da yazabilirsiniz sadece gözünüzün önünde dursun yeter.

Bonus

Gerçekten çalıştığınız saatleri bir kenara not edin böylece ne kadar çalıştığınızı ve ne zaman dikkatinizin dağıldığını öğrenip, bunun için farklı metot ya da plan uygular ve çalışmanızda en yüksek verimi alırsınız.

Özgün İçerik


Yeşim Dağaynası

öğrenci kariyeri yazarı.

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.