Öğrenci Kariyeri Banner

Girişimci Olmak İsteyenlere 8 Önemli Tavsiye

Girişimci Olmak İsteyenlere 8 Önemli Tavsiye

Girişimci olmak isteyenlere birkaç tavsiyemiz var. Bunlar aslında başarılı olmuş girişimciler tarafından sürekli tekrar edilen, bildiğimiz ama uygulamaya geldiğinde zorlandığımız maddeler. İşte sizler için başarılı girişimcilerin, yeni girişimcilere olan tavsiyelerini derledik.

1. Yaptığınız işte en iyisi olun.

Girişimci Olmak İsteyenlere Tavsiyeler

Hangi işi yaptığınızın hiçbir önemi yok, yaptığınız işi en iyi siz yapın. İşinizi hakkını vererek yaptığınızda para ve başarı size gelecektir.

2. Pes etmeyin.

Girişimci Olmak İsteyenlere Tavsiyeler

Önünüze taş koyan çok olacak. Bu yolculuğun kolay olacağını size kimse vadetmiyor. Sorumluluklarını alarak ve zorlukları göz önünde bulundurarak bu yola çıkmalısınız. Asla pes etmeyin. Düşeceksiniz ama ayağa kalktığınızda, eskisinden çok daha güçlü olacaksınız.

3. Kestirme yollar aramayın.

Girişimci Olmak İsteyenlere Tavsiyeler

Hiçbir başarı tesadüf değildir. Emek vermeden başarılı olacağınızı zannetmeyin. Kestirme yollar bulmak için harcayacağınız enerjinizi, yapacağınız işte kendinizi geliştirmek için arayın.

4. İhtiyaç duyduğunuzda yardım isteyebilmelisiniz.

Girişimci Olmak İsteyenlere Tavsiyeler

Başka insanların tecrübelerinden ve fikirlerinden faydalanabilirsiniz. Zorlandığınız noktada yardım istemekten çekinmeyin.

5. Sizin için en değerli şey zamandır.

Girişimci Olmak İsteyenlere Tavsiyeler

Zamanınız çok kıymetlidir. Onu ne ile uğraşırken geçirdiğinize çok dikkat edin. Zamanı doğru kullanmayı öğrendiğinizde hayal dahi edemeyeceğiniz noktalara taşır sizi hayat.

6. Sade olmaya çalışın.

Girişimci Olmak İsteyenlere Tavsiyeler

Belki de bunu başarmak için hayatınızı sadeleştirmekten başlayabilirsiniz. Yediğinizi, konuştuğunuzu, evinizi sadeleştirin. Bu şekilde sadeliği hayatınıza daha kolay entegre edeceksiniz. Fark yaratılan nokta çoğu zaman sadeliktir. Her şey için abartıdan kaçının. Hatta sade olmak ne demek ve nasıl olunur diye düşünerek mesai harcayın.

7. Hayır demeyi öğrenin.

Girişimci Olmak İsteyenlere Tavsiyeler

Hayır diyebilmek, her insanın kazanması gereken bir beceridir. Bir şeyin size zarar verdiğini ya da size herhangi bir fayda sağlamadığını fark ettiğiniz noktada hayır diyebilmelisiniz. Bir girişimci olarak da düşünmeniz gereken; en önemli şeyin hedefleriniz olduğudur. Hayır diyeceğiniz yeri ve hayır diyebilmeniz gerektiğini bilmelisiniz.

8. Konfor alanınızdan uzaklaşın.

Girişimci Olmak İsteyenlere Tavsiyeler

Konfor alanınızdan uzaklaşmadığınız sürece, gerçek kapasitenizi ortaya koyamazsınız. Konfor alanınızdan uzaklaşmak yani zorlanmak; sizi hayatta kalmaya, büyümeye ve gelişmeye zorlar.

Bu içeriklerimiz de ilginizi çekebilir:

Siz Girişimci Olabilir Misiniz?

Türkiye’deki En İyi 3 Kadın Girişimci

Her Girişimcinin Kullanması Gereken 5 Site

Bir Girişimciyseniz Bu Programlara Bakmadan Geçmeyin!

3'te 3 Girişimcilik Analizi

Özgün İçerik

 


Dila Ergin

Öğrenci Kariyerinde İçerik Yazarı

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.