Öğrenci Kariyeri Banner

Her Girişimcinin Kullanması Gereken 5 Site

Her Girişimcinin Kullanması Gereken 5 Site

Her girişimcinin ihtiyaç duyacağı, gerek şirketleşme gerek yatırım aşamasında işlerine yarayacak birbirinden güzel beş siteyi sizin için derledik! Keyifli okumalar!

1- StartupMarket

 

Girişiminiz hazır ve artık kendinizi göstermeniz gereken aşamadasınız. Peki ya şimdi? Yapmanız gereken şey startupmarket’te yerinizi almak, mentorler ve yatırımcılarla hız kesmeden tanışmak! Sektörün tüm paydaşlarını içeren bu platformda boy göstermek, eminiz ki girişiminiz için pozitif bir katkı sağlayacak!

 

2- Startup Hukuku

Girişimcilerin başlangıç aşamasından itibaren dikkatli adımlaması gereken bir alan hukuk. Sözleşmeler, şirket kuruluşları, hisse paylaşımları… Bu konular gözünüzü korkutuyorsa hızla startuphukuku’na alalım sizi! Çünkü site içerisinde her girişimcinin bilmesi gereken hukuk konuları herkesin anlayabileceği şekilde, makale makale yer alıyor!

 

3- SHERPA BLOG

Girişiminiz ne olursa olsun, ürünün işlevselliği kadar önemli olan bir diğer noktayı unutmamalısınız: Tasarım. SHERPA Blog içerisinde isterseniz ücretli/ücretsiz eğitimler alabilir, isterseniz tasarım konusunda profesyoneller tarafından hazırlanmış makalelerle bilgi edinebilirsiniz. Sitenin kullanıcı deneyimi tasarımı konusunda ulaşabileceğiniz en iyi Türkçe kaynak olduğunu söylersek, abartmış olmayız.

 

4- Arı Kovanı

Her girişim düzenli bir gelire sahip olana kadar projeyi döndürecek sermayeye ihtiyaç duyar. İşte bu noktada imdadımıza Arı Kovanı koşuyor. Girişimcilerin geliştirdikleri teknoloji ve inovasyon odaklı projelerin hayata geçmesi için ihtiyaç duydukları kaynağı toplumdan edinmesini sağlayan bir kitlesel fonlama platformu olan Arı Kovanı’nda istenen kriterleri sağlıyorsanız projenizi fonlamaya hemen başlayabilirsiniz!

 

5- freeCodeCamp

Dijitalleşen dünyada çoğu girişim yazılımla var oluyor. Bu noktada eksik kaldığınızı hissediyorsanız, freecodecamp uğramanız gereken ilk duraklardan biri! Kodu göstererek değil kodlatarak öğreten site tamamiyle ücretsiz ve sektörde tanınan sertifikalarıyla sizi öne çıkaracak bir eğitime sahip.

 

 Önerdiğimiz beş kaynak umarız işinize yarar. Eğer girişimcilik hakkında daha çok şey okumak istiyorsanız, sizi bu içeriklerimizde görmekten de mutluluk duyarız:

Siz Girişimci Olabilir Misiniz?

3'te 3 Girişimcilik Analizi

Bir Girişimcinin Okuması Gereken 5 Kitap

Girişimci Olmak İsteyenler İçin Az Sermaye İle Yapılabilecek 5 Karlı Yeni İş Fikri

 


Yağmur  Aydemir

Content Writer

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.