Öğrenci Kariyeri Banner

Sosyal Medyanın Yeni Gözdesi: Clubhouse

Sosyal Medyanın Yeni Gözdesi: Clubhouse

Son zamanların yeni sosyal medya gözdesi olan Clubhouse ses temelli bir sosyal mecra. Şimdilik yalnızca Iphone, IoS 13 ve üzeri kullanıcılarının indirebildiği ve başka birisinin daveti üzerine içeri girebildiğiniz Clubhouse, bu yönüyle de gizemli bir ilk izlenim yaratıyor. Podcast mantığına yakın bulduğumuz bu uygulamada bilimden eğlenceye kadar pek çok farklı konu başlıkları altında odalar oluşturuluyor ve siz de bu odalardaki konuşmaları dinleyebilmenin yanı sıra aktif olarak da dahil olabiliyorsunuz. Üstelik bu uygulamada hem globalde hem de yerelde ilgi alanlarınıza yönelik birçok kanal ve topluluk bulmanız mümkün. Peki tam olarak nedir bu Clubhouse? Neler yapabiliriz? Gelin hep beraber bir göz atalım.

1. Networking

ClubhouseGirişte de bahsettiğim gibi uygulamada ilgi alanlarınıza yönelik çeşitli konularda konuşmaların yapıldığı odalar bulabiliyor ve bunlara dahil olabiliyorsunuz. Bu özelliğiyle Clubhouse sizlere inanılmaz geniş bir networking ağı sunuyor. Ortak noktalarınızın bulunduğu insanlarla tanışabilir ve onlarla saatlerce bu konularda sohbet edebilirsiniz. Hem farklı bakış açılarını görüp ufkunuzu genişletebilir hem de arkadaş ortamı kıvamında diyebileceğimiz eğlenceli sohbetlere katılabilirsiniz. Eğer yabancı diliniz de varsa, bu odalarda dünyanın her yerinden farklı kültürlerde insanlarla tanışabilir ve çevrenizi genişletebilirsiniz.

2. İçerik Üretme

Clubhouse

Clubhouse içerisinde barındırdığı çok kültürlü ortamı ve bu ortamlara kolay erişim sağlama imkanıyla içerik üreticilerine harika bir bakir ortam yaratıyor. Aklınıza gelebilecek her alanda konuşabilir ve ilgi çekici oda başlıklarıyla dikkatleri üzerinizde toplayabilirsiniz. Diğer sosyal medya kanallarına kıyasla burada yalnızca sesinizle var olabildiğiniz için görsel veya metinden farklı olarak sesli içerik üretebilmeniz gerekiyor. Bu yönüyle de farkını ortaya koyan Clubhouse’da “influencer” kavramının nasıl işleyeceği ve markaların da sürece dahil olup olmayacağı merak konusu.

İşin özü, “bir konuşsa, sabaha kadar dinlerim” dediğimiz insanlardansanız Clubhouse sizin için tam bir biçilmiş kaftan!

3. İnteraktif Sohbet

Clubhouse

Podcast yayınlarından ayrılan bu yönüyle Clubhouse, çoğunlukla evlerimizde vakit geçirmek zorunda kaldığımız şu dönemlerde sosyalleşme ihtiyacımızı bir nebze de olsa karşılamış oluyor. Bulunduğunuz odada konuşulan konuya dahil olabilir ve özgürce fikirlerinizi belirtebilirsiniz. Alanında başarılı birçok iş insanıyla konuşma imkânı bulabilir ve merak ettiğiniz soruları sorarak birinci ağızdan bilgi edinebilirsiniz. Bir kişi konuşurken diğer konuşmacıların mikrofonlarını kapalı tuttuğu ve her fikrin saygı çerçevesinde değerlendirildiği bu ortam kişisel gelişiminize de oldukça katkı sağlayacaktır.

4. Bilgi Paylaşımı

Clubhouse

Clubhouse’da dünya çapında alanında başarılı iş insanlarının konuşmalarını dinleyip, deneyimlerinden faydalanabilirsiniz. Ayrıca, farklı odalara katılabildiğiniz gibi üç ayrı katılımcı seçeneğiyle kendi odanızı da açabilir ve iyi olduğunuzu düşündüğünüz herhangi bir konu hakkında bilgi paylaşımı yaparak da insanlara faydalı olabilirsiniz. Şu ana kadar karşılıksız olarak bilginin paylaştıkça çoğaldığına inanan bir toplulukla ilerlediğini gördüğümüz Clubhouse, umuyoruz ki diğer sosyal medya kanallarının kaderini paylaşmaz ve bilginin ticarileştirilmediği, samimi bir ortam olarak devam eder.

 


Ayşe Nur Akyüz

Araştırır, yazar, çizer, okur

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.