Öğrenci Kariyeri Banner

Türkiye’deki En İyi 3 Kadın Girişimci

Türkiye’deki En İyi 3 Kadın Girişimci

 Dünya genelinde seslerini duyurma çabasındaki girişimci kadınlar artık daha aktif. Kendilerine gösterilen veya olmaları gerektiği iddia edilen mevkiler ile yetinmeyip, girişimsel adımlar atmak için büyük çabalar sarf ediyorlar. Türkiye’de kadın girişimci olmak ise güç ve cesaretin bir sonucu olarak algılanırken yürünen bu yolun zorlu yanları da elbette ki kabul ediliyor. Türkiye’deki fırsatları hızlıca değerlendiren başarılı kadın girişimcileri bu yazımızda sizin için derledik.

1.Demet Mutlu – Trendyol

Trendyol‘un girişimcisi ve CEO’su olan Demet Mutlu(39),  New York Üniversitesi'nin ekonomi bölümünden mezun oldu. 2008 yılında Harvard Business School'da işletme yönetimi yüksek lisans eğitimi aldı. 2009 yılında eğitimini yarıda bırakarak Trendyol'u kurdu. Demet Mutlu Amerika’daki bir e-ticaret sitesinden etkilenip Türkiye odaklı bir benzerini trendyol olarak kurmuştur. Trendyol’u 300 bin dolar sermaye ile evinin salonunda başlatan Demet Mutlu projesini 2010’da hayata geçirdi. Sitenin değeri ilk 16 ayda 150 milyon dolara ulaştı ve başarısı Çinli teknoloji devi Alibaba’dan ciddi yatırım aldı. Demet Mutlu 2016’da Young Global Leaders tarafından ‘Avrupa’nın Göze Çarpan Genç Liderleri’ kategorisinde seçilen tek Türk girişimci oldu.

Siteye buradan ulaşabilirsiniz.

2.Başak Taşpınar Değim – Armut.com

Armut.com‘un girişimcisi Başak Taşpınar Değim, 2000 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nden İnşaat Mühendisi olarak mezun oldu. Başak Taşpınar Değim, Koç üniversitesi MBA sonrasında Amerika’da Loyola Üniversitesi’nde “Bütünleşik Pazarlama İletişimi” eğitiminde yeni bir master programını tamamladı. Birçok isim yapmış dev firmada görev aldıktan sonra 2010 yılında Türkiye’ye dönüş yaptı. Türkiye’ye döndükten kısa bir süre sonra Armut.com’u kurdu. Armut.com, Hummingbird’den üçüncü yılında büyük bir yatırım aldı.” Armut piş ağzıma düş!” sloganıyla dikkatleri üzerine çeken Armut.com verdiği hizmet ile her beş ayda bir iki kat büyümektedir.

Siteye buradan ulaşabilirsiniz.

3.Gamze Cizreli – Big Chefs

Gamze Cizreli 1968'de akademisyen bir baba ve ev hanımı annenin 3 çocuğunun en küçüğü olarak dünyaya geldi. Çocukluğu Ankara'da geçen Cizreli, 1991'de ODTÜ İşletme Bölümünden mezun oldu. 2007 yıllarında Ankara’da Big Chefs girişimini kurdu ve  2007-2009 yılları arasında Ankara’da dört lokasyona ulaştı. 2009 yılından itibaren günümüzde Dubai, Suudi Arabistan ve Bahreyn başta olmak üzere yurtdışında da hızla büyüyerek toplamda Türkiye’de 48, yurtdışında 9 şubesi bulunmaktadır.

Siteye buradan ulaşabilirsiniz.


Betül Görgöz

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Betül Görgöz.

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.