Öğrenci Kariyeri Banner

3'te 3 Girişimcilik Analizi

3'te 3 Girişimcilik Analizi

Bu dönemde herkes az çok girişimcilik hakkında bir şeyler biliyor. Yaşadığımız dönemin en revaçta mesleklerinden bir tanesi oldu. Doğru veya yanlış herkesin bir fikri var. Peki girişimciliğin asıl tanımı nedir sizce? Ya da asıl tanımını bir kenara bırakalım, sizin için girişimcilik ne demek? Bu ifadeyi duyunca aklınıza ilk ne geliyor? Yatırım mı? Hayallerinin peşinden gitmek mi? Ürettiğiniz fikirler mi? Kendi işinizin patronu olmak mı? Yoksa sorumluluklar mı?

girişimcilik içerik

Girişimci olmayı düşünüyorsanız enine boyuna düşünmeniz gerek. Avantajlarını ve dezavantajlarını kendinize göre listelemeniz gerekiyor. Bu yazımda nesnel bir göz olmaya çalışarak girişimciliği analiz etmeye çalıştım. Girişimci adaylarına şimdiden cesaretlerinden dolayı tebrik ediyorum. Listemize geçelim o zaman.

1.Patron Olmak

Patron olmayı kim istemez değil mi? Kendi işindesin ve sana karışan kimse yok. Kararlarını sen verebiliyorsun, fikirlerini uygulayabiliyorsun. Hele ki aitliğin getirdiği güç yok mu? İşte onu bir kez hissedince eminiz ki kimse bırakmak istemez. Dememiz o ki girişimciysen ipler her zaman senin elinde.

2.Zaman Kavramı

zamansız

Evet patron olmak çok güzel bir duygu fakat zaman konusu girişimcilikte biraz sorun. Normal işleri 9/5 diye düşünebiliriz ama kendi işinde çoğu zaman bu böyle olmaz. İşlerini sürekli takip etmelisin. Gerekirse 7/24 bile çalışmalısın. Deyim yerindeyse zamansız yaşayacaksın.

3.Her Anlamda Gelişmek

gelişim

İşlerimiz çoğu zaman bize bir şeyler öğretir. Girişimci olduğun zaman kişisel donanımını da arttıracaksın. Hiç bilmediğin programlar öğreneceksin, yaşadığın döneme göre sürekli kendini güncelleyeceksin. İşinde en iyisi olmak için araştırmalar içine gömüleceksin. Hiç bilmediğimiz şeyler hakkında uzman olmak hangimizin hoşuna gitmez?

4.Denge”siz” Olmak

dengesizleşmek

Hayatımızda hep ufak dengeler vardır. Neye, ne kadar zaman ayırabileceğimiz az çok bellidir. “İşten veya dersten sonra şunları yapabilirim?”,” Şu saatte kalksam işe yetişebilirim?” … Problemlerimiz bu yönde ilerlerken girişimciliğe başlandığı anda artık dengemizi kaybederiz. Hayatın her anını iş bölebilir. Burda bir denge yakalamak artık size kalmış.

5.Başarmak İçin

Kendinize ait işinizden elde edeceğiniz başarılar sizi olumlu etkiler. Bir şey yapma fikrini gerçekleştirerek para kazanmaya başlamak size başarı hissi verir. Girişimci, fikrinin ve yaptıklarının başarıya dönüşmesindeki en önemli etkenin yine kendisi ve kararları olduğunu bilmelidir.

6.Gelir Düzensizliği

gelir düzensizliği

Girişimciliğe başladığınız anda para konusu biraz can sıkıcı olabiliyor. Kurduğunuz işe yatırdığınız sermayeyi hemen geri almak istersiniz ama uzunca bir süre gelir ve giderleriniz aynı miktarda olabilir. Sabırlı olmanız lazım. İşinizi sürekli geliştirmeli ve pazar analizi yapmalısınız. İnsanların ihtiyaçlarını keşfetmeli ve buna uygun iş planı yapmalısınız. Düzgün bir iş planı yaptığınızda ise size gerekli miktarlar ortaya çıkacaktır.

Bu içeriklerimizi de inceleyebilirsiniz:

Girişimci Olmak İsteyenler İçin Az Sermaye İle Yapılabilecek 5 Karlı Yeni İş Fikri

Bir Girişimcinin Sahip Olması Gereken Özellikler


Alize Kara

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Alize Kara..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.