Öğrenci Kariyeri Banner

Siz Girişimci Olabilir Misiniz?

Siz Girişimci Olabilir Misiniz?

Girişimci olmak için diğerlerinden farklı olmanız gerekir. Kişilik özellikleri bakımından da bazı önemli noktaları dikkatimizi çeker girişimcilerin. Peki nedir bir girişimcinin belirgin kişilik özellikleri? Siz girişimci olabilir misiniz?

Belirsizlik Toleransı

Siz Girişimci Olabilir Misiniz?

Girişimcilerin belirsizlik toleransı diğer insanlara göre daha yüksektir. Önünü net göremediği durumlarda gereğinden fazla kaygılanmaz. Ki bir girişimci genellikle önünü net göremez. Hayatınızda bunlara açık olmalı, belirsizlikten kaçmamalısınız. Belirsizlik, içinde başarısızlık olduğu kadar başarıyı da gizler.

Risk Alma Eğilimi

Siz Girişimci Olabilir Misiniz?

İnsanların çoğu olduğu konumu kaybetmekten korktuğu için ileriye doğru bir adım atamaz. Olduğunuz yeri kaybedebilir, hatta başladığınız noktadan bile geriye gidebilirsiniz. Ama ilerleye de bilirsiniz. Girişimciler risk almaktan, oldukları noktaya geri dönmekten korkmaz. Bu ihtimallerin hepsini  kucaklayarak çıkar yola.

Başarma ihtiyacı Duyma

Siz Girişimci Olabilir Misiniz?

Girişimcilerin ortak noktalarından biri çalışma ve başarma konusundaki açlıklarıdır. Daha iyisini yaptıkça daha da iyisini yapmak isterler. Başarma arzusu, onların bu çalışma isteğini taze tutar. Bir nevi başarıdan beslenirler.

Kontrol Odağı

Siz Girişimci Olabilir Misiniz?

Yaşamınızdaki olaylarını kontrol edip edemeyeceğinize olan inancınız hareketlerinizi belirler. Ödül ve cezaya nasıl baktığınız sizi bu noktada bambaşka bir yere sürükler. Girişimci olabilecek karakterdeki insanlar genelde hayatlarındaki temel noktaları kontrol edebileceklerine dair inançları tam olduğu için yarışmaktan korkmazlar. Başardığında duyulan hazda bu durumu tetikler.

Yenilikçilik

Siz Girişimci Olabilir Misiniz?

Girişimci olmak için yeni fikirlere açık olmalı, ayak uydurmayı bilmelisiniz. Piyasadaki eksiği yakalayıp bunu yenilikçi bakış açınızla birleştirebilirseniz muhtemelen başarılı bir girişimci olmayı garantilersiniz.

Kendine Güven

Siz Girişimci Olabilir Misiniz?

Hayatın her alanında kendine güven çok önemlidir. Başarı basamaklarını tırmanmanızı sağlayacak en temel etkendir ve bir girişimcide olmazsa olmazlardandır. Kendinize, fikirlerinize, vizyonunuza, tecrübenize güvenmelisiniz ve karşınızdaki insanlara bunu yansıtmalısınız. Girişimci olabilecek kişilikteki insanlar kendilerinden ve hedeflerinden çok emindir.

Bunlar bir girişimcide olması gereken en temel özelliklerdi. Peki siz de sonuçlar nasıl? Bu özellikleri dikkate olarak değerlendirdiğinizde sizden girişimci olur mu?

 

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz:

Girişimci Olmak İsteyenler İçin Az Sermaye İle Yapılabilecek 5 Karlı Yeni İş Fikri

Girişimci Olmak İsteyenlerin Kendine Sorması Gereken 4 Soru

Girişimci Olmak İsteyenlerin Mutlaka Bilmesi Gereken 7 Madde

Girişimci Olmak İsteyenlerin Okuması Gereken 10 Kitap

Özgün İçerik

 


Dila Ergin

Öğrenci Kariyerinde İçerik Yazarı

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.