Öğrenci Kariyeri Banner

Geleceği Parlak ve Uzun Soluklu Olacak 5 Teknolojik Meslek

Geleceği Parlak ve Uzun Soluklu Olacak 5 Teknolojik Meslek

Teknolojinin gelişmesi birçok yeni mesleği hatta birçok yeni çalışma alanını meydana getirdi. Uzun süredir bu teknolojik gelişmelerle bir arada yaşıyoruz ve gelecekte de bu yaşantımıza devam edeceğiz. Hal böyle olunca ortaya çıkan bu yeni mesleklere de ayak uydurmamız ve bu meslekleri tanımamız gerekiyor.

Bu yazımızda geleceği uzun olan 5 meslekten bahsedeceğiz:

1. Siber Güvenlik Uzmanı

Siber Güvenlik Uzmanı

Teknolojinin bir çığ gibi büyüyerek ilerlemesiyle güvenliğin ihmal edilebilirliği daha da çok arttı. Bundan dolayı siber güvenlik sektörü teknolojinin gelişimine paralel olarak büyümeye devam ediyor olacak. Bu noktada, her bir ülke hem teknolojiye hem de kullanıcılara yönelik olan bu tehditleri engelleyebilmek için ileri teknolojik geçmişe sahip profesyonellere ihtiyaç duyacak.

2. Programcı ve İnternet Analisti

Programcı ve İnternet Analisti

Programcı ve analist; istatistik ve matematik bilgisine sahip olan, işleri daha optimize eden ve işleri daha üretken bir şekilde yürütebilmek için teknolojik becerilere sahip kişilerdir. Şirketteki görevleri, şirketin kullandığı verilerle çalışmak ve bunu, doğru seçimlerin yapılabilmesi için hem şirkette hem de şirketin içinde bulunduğu sektördeki olayları tahmin edebilmek için herhangi bir dış etkenle birleştirmektir.

3. Robotik ve Yapay Zeka

Robotik ve Yapay Zeka

Sosyal medyada çokça örneklerini görebileceğimiz üzere robotik ve yapay zeka alanındaki bu gelişme ve ilerlemenin hızı, işgücünü değiştirecek, insanların yerini mekaniksel süreçler ve görevler alacak. Bundan dolayı bu alandaki profesyonellerin mühendislik ve bilgisayar eğitimine ihtiyeçları olacak.

4. Veri Analisti

Veri Analisti

Günümüzde var olan her şeyin bir kaydının tutulduğunu düşünecek olursak, oluşabilecek olan bu büyük veriyi hayal edebiliyor musunuz? Birçok bilginin veriye dönüştüğü bu çağda, bu sistemlerden bilgi edinebilen, verileri anlayıp ve yorumlayan profesyonellere her zaman ihtiyacımız olacak.

5. 3D Baskı Uzmanı

3D Baskı Uzmanı

Şu anın gözdesi olan robotik ve yapay zeka kadar alakalı ve temel hale gelebilecek olan bir diğer alan ise 3D baskı. 3D yazıcılar, modellerin karlılığını ve uygulanabilirliğini artırıcı yaratıcı becerilere sahiplerdir ayrıca bilgisayr becerisine ve 3D baskı araçları hakkında bilgiye de sahip olmalılardır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

 

Özgün İçerik​​​​​​

 

 


Beste  Kurt

Okuyan, sorgulayan ve gelişime açık bir endüstri mühendisi adayı.

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.