Öğrenci Kariyeri Banner

Gelecekte İş Yaşamında Değişecek 5 Durum

Gelecekte İş Yaşamında Değişecek 5 Durum

Gelişen ve değişen dünyada yeni olan her şeye kolay entegre olmak zorundayız. Her gün yeni bilimsel gelişmelere uyandığımız şu günlerde, bu bilimsel gelişmelerin iş yaşamında etkisini görmek de şaşırtıcı bir durum değil. Covid-19 ile birlikte zaten iş yaşamı dijitale taşınmış durumda. Evlerimiz kendi iş yerlerimiz oldu, online toplantılar yaşamımızın bir parçası haline geldi.  

Gelecekte iş yaşamında olan değişiklikler elbette ki bunlarla sınırlı kalmayacak. İşte, gelişen ve değişen dünyada, iş yaşamında değişecek olan 5 durumu sizler için derledik. 

1. Mesai Saatlerinin Bir Önemi Olmayacak. 

Gelecekte İş Yaşamında Değişecek Olan 5 Durum-1

Klasik mesai saatleri yerini esnek çalışma saatlerine bırakacak. İşinizi yaptığınız sürece günde kaç saat çalıştığınızın bir önemi kalmayacak. Böylelikle ailenizle ve sevdiklerinizle daha fazla vakit geçirebileceksiniz. 

2. Her Yerde Çalışabilme Özgürlüğü Olacak.

Gelecekte İş Yaşamında Değişecek Olan 5 Durum -2 

İşe gelmek zorunda değilsiniz, işiniz sizin için her yerde. Dijitalleşme ile birlikte zaten işlerimizin önemli bir bölümünü akıllı cihazlar ile sürdürebiliyoruz. Gelecekte bunun yansımasını çok daha yakından hissedeceğiz. 

3. İstediğiniz Yerde Yaşayın. 

Gelecekte İş Yaşamında Değişecek Olan 5 Durum-3

Hayallerinizdeki işi yapmak için ülke değiştirmek tarihe karışıyor. Online çalışma ile mevcut konumunuzu değiştirmeden istediğiniz işte çalışabilirsiniz. 

4. Robotlar ve Yapay Zekanın Etkinlik Alanı Artacak.  

Gelecekte İş Yaşamında Değişecek Olan 5 Durum-4

“İş yaşamında insanların yerini robotlar mı alacak?” sorusu yakın gelecekten beri insanların akıllarını kurcalayan bir gerçek. Robotların insanların yerine alması için ilk önce robotların insanlar gibi düşünebiliyor ve algılayabiliyor olması gerekiyor. Tıpkı bir insan gibi öğrenimlerini kendi algı ve boyutlandırmaları ile sağlamalılar.  

Gelecekte insan gibi düşünen ve algılayan robotlar ve yapay zekanın faaliyet alanlarını artıracak yeni gelişmeler ortaya çıkacak. Bu da iş yaşamını doğrudan etkileyecek. 

5. İnsan Kaynakları Departmanın Gündemi Değişecek. 

Gelecekte İş Yaşamında Değişecek Olan 5 Durum-5

Artık insan kaynaklarında daha yenilikçi ve yaratıcı insanlara yer verilecek. Departman sadece insanların etki alanını düzenlemeyecek, aynı zamanda geleceğe dönük bakış açısı ortaya koyacak. Buna göre işe alımlar ve çalışmalar yürütülecek. 

 

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz:

Gelecekte Hayatımızın Merkezinde Olacak Perakende Teknolojileri


0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.