Öğrenci Kariyeri Banner

Yapay Zekanın Eğitimdeki 3 Rolü

Yapay Zekanın Eğitimdeki 3 Rolü

Yapay zeka, bir bilgisayarın veya onunla bağlantılı bir robotun zeki canlılara benzer bir şekilde rollerini yerine getirebilmesidir.  

Yapay zeka tarihini Alan Turing’in Enigma makinesine kadar götürmek mümkündür. Turing, “Bir makinenin zekası var mı?” ve “Makineler düşünebiliyor mu?” sorularını sorarak yapay zeka kavramının doğmasına neden olacak fitili ateşlemiştir. 

Günümüze gelindiğinde ise yapay zeka ile ilgili sorular sorulmaya devam ederken, aynı zamanda yapay zekanın hayatımızdaki rolü de her geçen gün belirginleşmeye devam ediyor. 

Hayatımızın birçok yerine ve birçok yönüne yapay zekanın dokunuşunu görebilirsiniz. Bu alanlardan biri de eğitimdir. 

Yapay zekanın eğitimdeki 3 rolünü sizler için derledik. 

1.Eğitimin Kişiselleşmesi 

Yapay Zekanın Eğitimdeki 3 ROLÜ-1

Her öğrenci farklı anlar, her öğrenci farklı öğrenir. Eğitim her ne kadar genele verilse de, özelde anlamlandırmak ve anlayabilmek oldukça farklıdır.

Öğrenci profilleri ortaya çıkararak, her öğrencinin anlayacağı düzeyde ve içerikte eğitim hizmetinin yerine getirilmesi yapay zekanın kullanım sonucudur. Bu da yapay zekanın her öğrenciye ait kişiselleştirilmiş eğitim hizmetini ortaya koyuyor. 

2.Becerilere ve Yeteneklere Göre Eğitim 

Yapay Zekanın Eğitimdeki 3 ROLÜ-2

Yapay zeka, öğrencilerin beceri ve yeteneklerine göre eğitim görmesini sağlamada son derece kullanışlıdır. Çıkardığı öğrenci profilleri ile yapay zeka, öğrencilerin en iyi olduğu veya olabileceği alanları belirler ve bu doğrultuda eğitim almasını sağlar.

Öğrencilerin yeteneklerine ve öğrenme düzeylerine uygun eğitimi görmesi için çeşitli çıktılar oluşturan yapay zeka, bu çıktılar doğrultusunda öğrencilerin eksikliklerini ve ders programlarını belirler.

3.Geri Bildirim 

Yapay Zekanın Eğitimdeki 3 ROLÜ-3

Öğrenciler aldıkları eğitimin çıktılarını günümüzde çoğu zaman testler ve sınavlar ile sağlıyor. Testlerin veya sınavların öğrenci eksiklerini tanıma ve gerekli geri dönüşleri sağlamada son derece yetersiz kaldığı aşikâr. Yapay zeka sayesinde sadece öğrenci eksikleri veya artıları belirlenmiyor, aynı zamanda alınan eğitimin eksik yönleri de ortaya çıkartılabiliyor. Yapay zeka sunduğu hizmet ile geri bildirimi objektif ve birçok nedenselliği içine katarak oluşturuyor.

 

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz:

Ürün Tercihlerinde Yapay Zeka Etkisi

Yapay Zeka Meraklılarına Sınırları Zorlayan 5 Film Önerisi

Yapay Zekâ İnsan İş Gücü Yerine Mi Geçiyor?


0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.