Öğrenci Kariyeri Banner

Daha Mutlu Bir Hayat İçin 8 Önemli Alışkanlık

Daha Mutlu Bir Hayat İçin 8 Önemli Alışkanlık

Hepimizin hayatta bazı amaçları var. Kuşkusuz hepimiz için bu amaçların en başında mutlu bir hayat yer alıyor. Mutlu bir hayata ulaşmanın birçok yolu var; iyi bir iş, iyi bir ev, vakit geçirmenizi sağlayacak bir hobi vb. bazen hayatımızda bunların hepsine sahip olup da çok mutsuz da olabiliyoruz ya da bunların hiçbirine sahip olamadan fazlasıyla mutlu da hissedebiliyoruz. Bu tamamıyla bizimle ve hayattan beklentilerimizle ilgili bir durum.

Mutlu olmak tamamen kişinin kendi elinde olan bir durum. Ama biz bu yazımızda sizin için küçük şeylerle mutlu hissedebilmenin yollarını araştırdık;

1.Sabahları Güne 1 Bardak Su İçerek Başla

sabahları güne 1 bardak su içerek başla

Yapılan araştırmalara göre güne 1 bardak ılık su içerek başlamak vücudumuzun uyanmasını sağlıyor ve çok daha canlı bir şekilde işlerimize odaklanarak mutlu hissetmememize neden oluyor.

Sabahları Aç Karna Su İçmek İçin 10 Sebep

2.Besin Değeri Yüksek Gıdalar Tüket

besin değeri yüksek gıdalar tüket

Bilimsel olarak da desteklenen birçok bulguya göre besin değeri yüksek gıdalar; sebzeler, meyveler, kuruyemişler, yulaf vb. tüketmek hem vücudumuzun yeterli vitamin ve mineralleri alması açısından hem de beyin gelişimimiz açısından oldukça önemli bir faktör. Ayrıca yapılan diğer araştırmalara göre şeker değeri yüksek besinler tüketmemiz; çikolata, cips, kola vb. anlık olarak mutluluk verse de uzun vadede 1 ya da 2 saat arasında içerdiği kısa süreli enerji nedeniyle çok daha mutsuz hissetmemize neden oluyor.

3.Doğa ile Vakit Geçir

doğa ile vakit geçir

Doğa ile baş başa vakit geçirmek hepimizin yapmayı en sevdiği şeyler arasında yer alıyor. Sakin bir deniz kenarına gitmek, sahilde kısa bir yürüyüş yapmak, ormanda kamp yapmak vb. bizi en mutlu eden şeylerin başında yer alıyor.

4.Erken Kalk

erken kalk

Erken kalkmak birçoğumuza göre can sıkıcı bir faktör olarak düşünülse bile uzun süreli olarak yapıldığında mutlu hissettiren şeylerin başında yer alıyor.

5.Egzersizi Yaşamına Dahil Et

egzersizi yaşamına dahil et

Bilimsel olarak yapılan araştırmalarda çoğu egzersiz çeşidi ve sporun sağlıklı bir vücut ve mutlu bir hayat için yer alan temel faktörler olduğu saptanmıştır. Siz de hayatınıza spor ve egzersiz türlerinden bir ya da birkaçını dahil ederek mutlu olabilirsiniz.

6.Ilık Bir Duş Al

ılık bir duş al

Mutsuz ya da huzursuz hissettiğinde su ile temas halinde olmak rahatlamış hissetmenize neden olur. Bu yüzden sizde mutsuz hissettiğinizde ılık bir duş alın ve güne kaldığınız yerden devam edin.

7.Kendi Kendinin Terapisti Ol

kendi kendinin terapisti ol

Yapılan araştırmalarda çoğu insanın kendi kendine konuşarak ya da yalnız ve huzurlu hissettikleri bir ortamda baş başa kalarak vakit geçirdiklerinde çok daha mutlu hissettikleri saptanmıştır.

8.Detoks Yap

detoks yap

Gün içinde özellikle akşamları vücudumuzda hazımsızlık yaratacak birçok besin tüketiyoruz. Gün içinde her ne kadar hareket ederek hazımsızlıktan kurtulabileceğimizi düşünsek de bu çoğu zaman mümkün olmuyor. Eğer sizin de bu gibi sorunlarınız oluyor ise detoks suları ile vücudunuza ödem ve hazımsızlık yapan şeylerden kurtularak mutlu hissetmeniz oldukça mümkün.

 

ÖZGÜN İÇERİK

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz:

Zihnini Temizleyerek Mutluluğa Ulaşmanın Yolu: Dopamin Orucu

Mutluluğun Formülünü Veriyoruz: Denemesi Bedava

Profesyonel Yaşamda Mutluluğun Sırları

Mutluluğunuza Mutluluk Katın: Mutluluk Veren 9 Besin

Hayatında Küçük Bir Şeyi Değiştir, Sana Mutluluk Getirelim!

İnsanı Aradığı Mutluluğa Ulaştıracak 7 Değişim Tavsiyesi

 


Şule  ULABA

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Şule ULABA ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.