Öğrenci Kariyeri Banner

Profesyonel Yaşamda Mutluluğun Sırları

Profesyonel Yaşamda Mutluluğun Sırları

Üniversiteden mezun olmadan önce en çok iş yaşamı içerisinde neler yapacağımızı ve nasıl direktör olacağımızı konuşuruz. Her sürecin sorunsuz gelişeceğini ve hızlıca terfi alıp yükseleceğimize inanırız. Profesyonel hayat içerisinde acı gerçekler yüzümüze ilk ay içerisinde çarpar. Sıklıkla “Doğru İşi mi Yapıyorum?” sorusunu sorarken yakalarız kendimizi. 2020 yılı boyunca yaşadığımız salgın süreci, ağır çalışma koşulları ve özel ile iş yaşamı arasındaki ayırımın ortadan kalkması da bu soruyu daha sık sormamıza sebep oldu. Pek çok çalışanda mutsuzluk ve motivasyon kaybı yaşattı. Bu yazımızda profesyonel yaşamda motivasyonu ve mutluluğunuzu yeniden kazanmanız için önerilerimizi sizler için derledik.

1. Verilen iş tanımını iyileştirmenin, geliştirmenin yollarını arayın.

2. İşe proaktif şekilde yaklaşın. Sadece sizden bekleneni yapmayın, çalıştığınız projenin ihtiyaçlarını tespit ederek çözümler hazırlayın.

3. Sizden beklenenin ötesinde bir katkı yapmaktan mutlu olun. Kendinize ek sorumluluklar yaratın ve kariyeriniz için eğitimler alın.

4. Projelerinizde sorumluluk alırken, iş tanımınızda yer aldığı için değil, daha etkili olmak ve kendinizi geliştirmek üzere yapın.

5. Kendinizi işe adayın ve bunun kariyerinize etkisini göz ardı etmeyin. Öğreneceğiniz her bilginin gelecek yaşantınızda sizi ileriye taşıyacağını unutmayın.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

İş Yaşamının Olmazsa Olmazı: Görgü Kuralları

İş Yaşamında Sosyal Medyayı Etkili ve Doğru Kullanmak İçin 5 Tüyo

Staj Yapılan Yerde Çalışan Olmanın Yolları

İş Hayatında İzi Olan Adı Olmayan 9 Altın Kural


Çiğdem Yavuz

Çiğdem Yavuz, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Yüksek Lisans Mezunudur. İş yaşamına Kariyer Uzmanı olarak devam etmektedir. İlgi alanları Yerel Yönetimler, Kariyer, İş Piyasaları ve Kişisel Gelişim konularıdır.

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.