Öğrenci Kariyeri Banner

Mutluluğun Formülünü Veriyoruz: Denemesi Bedava

Mutluluğun Formülünü Veriyoruz: Denemesi Bedava

Kalabalık şehir yaşantısından bunalan insanların kafasında sürekli olan sorular; daha iyi bir yaşam için neler yapmalıyım, hayatımı nasıl kolaylaştırırım? Mutsuz olmayı alışkanlık haline getiren bünyelerimiz güneşin gitmesi, sokakların kış ayazıyla soğumasından ve pandeminin de etkisiyle neşesini biraz daha kaybetti. Ama artık silkinme vakti geldi! Günlük hayatınızda yapacağınız bu minicik değişikliklere  kendinizi çok daha mutlu hissedecek, hayatın tadını çıkaracaksınız.

1.Kendinizi sevmeyi öğreninkendini sevmek

Kendinizi sevmeyi başarırsanız hayatınızı tamamen değiştirebilirsiniz. Kendinize karşı her zaman dürüst olun. Çünkü kabul ettiğiniz her şey kendinize olan güveninizi arttıracaktır. Hayatı, başkalarını ve kendinizi en doğal haliyle sevin.

2.Çevrenizde doğru insanlar olsun

doğru insanları seçmek

En çok aradığınız duygu bu değil mi? Huzur... Birisinin yanında huzur buluyorsanız o kişiyle paylaşımlarınızı artırın. Sizi yargılamayan, köstek değil her durumda destek olan o süper insanı kucaklayın.

3.Yardımsever olun

yardımsever olmak

Zor durumda kalmış bir hayvanı hayatınızın sonuna kadar sahiplenin. Ya da sadece onu doyurup, başını sevin. Başka hayatlara dokunduğunuz zaman kendinizi o kadar iyi hissedeceksiniz ki...

4.Gülmek her insana yakışır

gülümsemeGülümsediğiniz zaman vücudunuz mutluluk hormonu salgılar. Gülmek mutluluğu, mutluluk ise gülümsemeyi getirir. Ne güzel bir döngü değil mi?:) Güne beş dakika gülümseyerek başlayın ve bu döngüyü hemen yakalayın.

5.Stresten uzak durmaya çalışın

stres

Günlük hayatın koşuşturmasından uzaklaşın, çimlerde uzanın, ağaçlara dokunun, sık sık doğa yürüyüşleri yapın. İşler sizi sıktığında derin derin nefes alın ve sadece başınızı yukarı çevirip gökyüzünü izleyin.

 

 

Özgün İçerik


Rumeysa İrmak

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Rumeysa İrmak ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.