Öğrenci Kariyeri Banner

Teknoloji Meraklılarına 5 Film Önerisi

Teknoloji Meraklılarına 5 Film Önerisi

Hayatımızın büyük bir bölümü teknolojiyle iç içe bir şekilde geçiyor. Hatta elimize telefonu almadığımız veya bilgisayarı açmadığımız bir gün genellikle olmuyor. Hayatımızı fazlasıyla ele geçiren teknolojinin beyazperdedeki yansıması da oldukça farklı ve bir o kadar da ilginç.

 

İşte teknoloji meraklılarının izlemesi gereken 5 film!

 

1. The Internet’s Own Boy: Aaron Swartz (İnternet’in Öz Oğlu: Aaron Swartz)

internetin oz oglu

İnternet’in Öz Oğlu: Aaron Swartz, Brian Knappenbenger tarafından yazılan ve yönetilen, 2014 yılında yayınlanan biyografik bir belgesel filmdir. Belgeselde, Reddit adlı sosyal paylaşım platformunun kurucularından olan Swartz’ ın ölümüne kadar olan hayatı, düşünceleri ve hayata olan bakış açısı anlatılıyor.

 

2. The Imitation Game (Enigma)

enigma

The Imitation Game, bilgisayar biliminin atası sayılan Alan Turing’in II. Dünya Savaşı sırasında Nazilerin kullandığı Enigma’ nın kodunu çözme çabasını anlatır. Andrew Hodges’in Alan Turing: The Enigma adlı hikayesinden uyarlanmıştır. 2014 ABD yapımlı uyarlama bir film olan The Imitation Game’ in yönetmenliğini Morten Tyldum üstlenmiş, başrollerini ise Benedict Cumberbatch ve Keira Knightley paylaşmıştır.

 

3. The Social Network (Sosyal Ağ)

sosyal ag

Sosyal Ağ, Mark Zuckerberg’ in Facebook’ u kurma hikayesini ele alan 2010 ABD yapımlı bir filmdir. Aaron Sorkin’ in yazdığı ve David Fincher’ in yönetmenliğini üstlendiği film üç Oscar ödülüne de sahiptir.

 

4. Jobs

jobs

Jobs, şu an teknolojik şirketlerin önde gelenlerinden olan Apple’ in kurucusu Steve Jobs’ un 1974-2001 yıllarındaki hayatını konu alan bir biyografik filmdir. Matt Whiteley’ in yazdığı ve Joshua Michael Stren’ ün yönettiği film ilk kez Sundance Film Festival’inde gösterime girmiştir.

 

5. The Fifth Estate (WikiLeaks: Beşinci Kuvvet)

besinci kuvvet

Beşinci Kuvvet, 2013 ABD yapımlı bir haber sızdırma sitesi olan WikiLeaks’i anlatır. Yönetmenliğini Bill Condon’ un üstlendiği filmin başrollerini Benedict Cumberbatch ve Daniel Brühl canlandırmıştır.

 

Bu içeriklerimizi de beğenbilirsiniz: 

Yapay Zeka Meraklılarına Sınırları Zorlayan 5 Film Önerisi

Geleceğin Farklı Görüşlerini Keşfetmek İsteyenlere Unutulmaz 5 Film Önerisi

Edebiyat ve Sinemayı Harmanlanmış Sevenlere 5 Film Önerisi

Süresi Kısa Etkisi Uzun 7 Yerli Kısa Film


Aleyna  Ayyıldız

Yazılım&Endüstri Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.