Öğrenci Kariyeri Banner

Evde Kolaylıkla Yapılabilecek Kahveler

Evde Kolaylıkla Yapılabilecek Kahveler

Günümüzün birçoğunu bilgisayar ya da ödev başında geçirirken yanımızdan eksik etmediğimiz içeceklerin başında geliyor kahve.

Binbir türlü haliyle gönlümüzü fetheden kahve çeşitlerine hep beraber göz atıp yeni tarifler denemek ve fikir edinmek için tam yerine geldiniz.

 

Filtre Kahve

Sade kahveden yanayım diyenler için vazgeçilmezlerin başında gelen filtre kahve aynı zamanda yapımı da en kolay olanlardan biridir bence. Sert ya da orta sertlikte sevenler için kahve ölçüsü değişkenlik göstermekle beraber kişi başı ortalama 2 tatlı kaşığı çekilmiş kahve üzerine kaynadıktan sonra biraz bekletilmiş olan sıcak su ilave edilip 4-5 dakika demlenmeye bırakılır. Bu kahve türünde püf nokta, suyun kaynar halde değil de biraz ılık halde konmasıdır, aksi takdirde kahve çekirdekleri yanabilir ve acı bir tat oluşmasına sebebiyet verebilir. Demleme alternatifleri arasında french press en yaygını olmakla beraber aşağıda görebileceğiniz gibi sırasıyla chemex, aeropress, mocha pot, v60 ve makineler kullanılabilmektedir. 

 

 

Chemex

 

Aeropress

 

Mokapot

 

Sütlü sevenler için ise sütü köpürterek üzerine desen çalışmaları yapılabileceği gibi süt çeşidinde değişikliğe gidilerek de harikalar yaratılabilir. 

 

Americano

Americano ise bir başka kahvesever alternatifidir. Filtre kahve ile benzer görünmesine rağmen tatlarında bariz farklılıklar vardır. Daha sert kahve sevenler için ise birebirdir. 1 shot espressonun sıcak su ile seyreltilmesi sonrasında servis edilir. Opsiyonel olarak ise sütlü içilebilmektedir. 

 

Dalgona

Karantina döneminin başında adını sıklıkla duyduğumuz dalgona kahve ise yine 2 tatlı kaşığı granül kahveye toz şeker ve sıcak su eklenerek krema kıvamına getirilmesinden sonra sıcak ya da soğuk süt veya soğuk su üzerine konabileceği gibi aromalı şekilde de yapılabilmektedir. Örneğin fındık aromalı hazır kahve tozları ile ya da çikolata ilavesi ile de mümkündür.

 

Frappe

Frappe ise dalgona benzeri görünmekle beraber soğuk servis edilen ve su ya da süt ile karıştırılması zorunlu olan bir kahve çeşididir. İlk aşamasını aynı şekilde yaptıktan sonra süt ya da su üzerine eklenerek çoğunlukla buzlu servis edilmektedir. Yunanların yaz aylarında sıklıkla tükettiği bir kahve çeşididir.

 

Türk Kahvesi

Gelelim biz Türklerin vazgeçilmezine. Sofralarımızın Olmazsa olmazı Türk kahvesidir. İster şekerli ister orta ister sade, her türlüsü tercih edilmektedir. Zaten çok da anlatmaya gerek yok bence.

 

Cafe Latte

Cafe Latte ise sert kahve sevmeyenler tarafından tercih edilen ve sütlü olan bir kahve çeşididir. Zaten isminden de anlaşılabileceği üzere latte süt demektir ve kahve ile uyumu muhteşem bir birlikteliktir. İstenilen miktardaki espresso shot üzerine ısıtılmış ve mümkünse köpürtülmüş süt ilavesi ile renk geçişi bile yakalayarak sunabileceğiniz bir çeşididir.

 

Mocha

Gelelim hem şekerli hem de sütlü kahveseverlerin tercihi olan Mocha'ya. Cafe Latte'den tek farkı içinde çikolata bulundurması olan bu kahve çeşidinde hem süte hem kahveye hem de çikolata tadına doyacaksınız. Bir püf nokta olarak da parça çikolata ya da çikolata sosu yerine çikolata tozu kullanmanız lezzetini daha da derinleştirecektir.

Umarız sağlıklı günlerde arkadaşlarımızla da bu güzel tatları deniyor oluruz. Şimdilik afiyet olsun!


Bekem Yasemin Çatak

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Bekem Yasemin Çatak..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.