Öğrenci Kariyeri Banner

K-Drama Furyasından 3 Mini Dizi

K-Drama Furyasından 3 Mini Dizi

Seveni kadar sevmeyeninin de bulunduğu Güney Kore müzik ve TV sektörü; K-Pop kadar K-Drama’sıyla da uzun zamandır sektörün baş sıralarını almış durumda. Sevenlerin listesine yeni diziler eklemesinde yardımcı olmak; sevmeyenlerin de Kore dizilerine şans vermesine vesile olmak adına birkaç kaliteli diziyi derledik.

 

1. OH MY VENÜS - IMBD 7,8

 Başrollerini Shin Min-a ve So Jİ-Sub’un paylaştığı dizi; 2015 yılında çekilmiş ve 16 bölümden oluşmaktadır.  Lise yıllarında güzelliğiyle konuşulan “Daegu’nun Venüsü” diye anılırken yıllar sonra hayallerini gerçekleştirirken yaşadığı stresli dönemlerden sonra aldığı kilolarla anılmaya başlayan Kang Ju-eun (Shin Min-a) ile çocukluk zamanlarından beri sağlık problemlerinden dolayı zor zamanlar yaşayan artrenörümüz Kim Young Ho (So Ji Sub) ile aralarında oluşan romantik ilişkiyi anlatmaktadır.

 15 yıllık stresli süreçten sonra görüntüsünden dolayı sevgilisi tarafından terkedilen başrol kızımız, özüne dönmek için kolları sıvar.  Bir iş seyahati dönüşü uçakta fenalaşınca Hollywood yıldızlarının gizemli koçu John Kim(So Ji Sub) ile yollarının kesişmesiyle koçumuz Kang Jo’nun kişisel antrenörü olur ve olaylar gelişmeye başlar.

Bu dizi için söyleyeceğimiz tek şey: Her eve bir “koçinim” lazım!

Türü: Romantik komedi

 

2. MY LOVE FROM THE STAR - IMDB 8,3

Çıkış yılı 2013-2014 olan dizi, bir uzaylı(Do Min-Joon) ile ünlü televizyon yıldızının(Song Yi) etrafında dönmektedir.

 Do Min-Joon 400 yıl önce Joseon döneminde Dünya'ya gelmiş başka gezegenden bir canlıdır. Kusursuz görünümünün yanında ışınlanmak, süper duyma, insanlardan çok daha güçlü yeteneği gibi başka birçok insanüstü yetenek ile donatılmıştır.

 400 yıl boyunca kendisinden daha düşük zekalı insanlarla yaşayan Do Min-Joon; gezegenine geri dönmek için beklediği yüzlerce yıl boyunca daima alaycı bir tavırla yaklaşmıştır. Üniversitede hocalığını yaptığı komşusu Cheon Song-Yi ile gitmesine 3 ay kala yolları kesiştiğinde Song-Yi, hayatına adeta bir yıldırım düşmesi gibi etki yaratacaktır.

 Dizi, Kore’de ve Asya ülkelerinde birçok önemli ödüle layık görülmüş, diğer ülkelerde de büyük izlenmeye sahip olmuştur.

Türü: Romantik/fantastik

 

3.MY HOLO LOVE

 Son önerimiz ise günümüze daha yakın bir zamanda çekilmiş; Netflix’in orijinal dizisi. Yayın tarihi 2020 Şubat olan; başrollerini Yoon Hyun-Min ile Ko Sung-Hee’nin üstlendiği, 12 bölümlük mini bir dizi olarak düşünebilirsiniz.

Yalnız ve yüz körlüğü yaşayan bir kadının (Ko Sung-Hee),  insan üretimi olan “Holo” (Yoon Hyun-Min) adlı hologramın bir rastlantıyla hayatına girmesiyle meydana gelen olayları anlatmaktadır. Holo’nun kadının yalnızlığına ve sorunlarına deva olması neden benim de bir Holo’m yok diye düşündürmüyor değil.

Türü: Romantik/bilim kurgu


tuğba özdemir

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Tuğba Özdemir...

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.