Öğrenci Kariyeri Banner

Edebiyat ve Sinemayı Harmanlanmış Sevenlere 5 Film Önerisi

Edebiyat ve Sinemayı Harmanlanmış Sevenlere 5 Film Önerisi

Edebiyat ve sinema yıllar boyunca birbirlerini omuzlarında taşımış ve çeşitli şaheserlere sahne olmuşlardır. Bu iki sanatın ortak temada işlendiği en güzel filmleri sizin için derledik. 

1)Sylvia

20.yüzyılda büyük ses getirecek  Amerikan şair Sylvia Plath'ın 20'li yaşlarını, Cambridge tanıştığı Ted Hughes'la yaptığı evliliği ve yaşamlarının sonrasında yaşadıkları bazı krizleri anlatan bu film sizi adeta geçmişe götürecek.

2)Little Ashes

1922 yılında Madrid'de, sanatçı olma tutkusuyla her şeyi yapmaya hazır Salvador Dali, ve onun bu hallerini fark eden Federico Garcia Lorca ve Luis Bunuel... Ressam, şair ve yönetmen olma yolunda oldukça tutkulu bu üç sanatçının hikayesini heyecanla izleyeceksiniz.

3)Neruda

Şilili şair Pablo Neruda'nın peşin düşen müfettişin öyküsünü anlatan bu film, kaç-yakala serüvenini şairane yollarla anlatıyor.

4)Shakespeare In Love

Dünya edebiyatının en önemli isimlerinden William Shakespeare, artık yazı yazamayacak duruma geldiğinden depresyona girdiğinde Viola ile tanışır ve tüm zamanların en iyi aşk hikayesini yazar.

5) Kelebeğin Rüyası

Rüştü Onur ve Muzaffer Tayyip Uslu'nun hayatla ve aşkla verdikleri mücadeleyi izlerken gözyaşlarınızı tutamayacaksınız.

 

Özgün İçerik


Ezgi Nur Budak

MEF Üniversitesi-Psikoloji

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.