Öğrenci Kariyeri Banner

Geleceğin Farklı Görüşlerini Keşfetmek İsteyenlere Unutulmaz 5 Film Önerisi

Geleceğin Farklı Görüşlerini Keşfetmek İsteyenlere Unutulmaz 5 Film Önerisi

Geleceğin birbiriyle yarışan birçok vizyonu vardır. Geleceğimizi nasıl görselleştirdiğimiz, bugün aldığımız birçok karar tarafından yönlendirir. Dünya görüşü, etrafımızdaki dünyayı anlama şeklimizdir. Bu görüş inançlarımızı, tavırlarımızı, umutlarımızı, arzularımızı ve gelecek vizyonlarımızı içerir. Eğer bir şeyi nasıl gördüğümüzü anlayabilirsek, aldığımız eylemler ve bunları neden yaptığımız konusunda daha eleştirel olabiliriz. Ayrıca yaptığımız şeyi de değiştirebiliriz, bu da bireysel, toplum veya gezegen olarak farklı bir geleceğe yol açabilir.

Geleceğin farklı görüşlerini keşfetmek isteyenlere unutulmaz 5 film önerisi:

  • Blade Runner (Bıçak Sırtı)

I thought Blade Runner was boring until I moved to Los Angeles | by Matt  Fried | Medium

Bıçak Sırtı, Ridley Scott tarafından yönetilen 1982 tarihli ABD yapımı bilimkurgu filmidir. Başrollerde Harrison Ford, Rutger Hauer, ve Sean Young yer almıştır. Philip K. Dick'in "Android'ler Elektrikli Koyun Düşler mi? " adlı romanını temel alan senaryoyu Hampton Fancher ve David Peoples yazmıştır. 

 

  • Mad Max: Fury Road (Çılgın Max: Öfkeli Yollar)

Çılgın Max: Öfkeli Yollar, 2015 Avustralya yapımı kıyamet sonrası türündeki aksiyon filmidir. George Miller'in yazıp yönettiği film, Çılgın Max serisinin dördüncü filmi olma özelliğini taşımaktadır. Serinin diğer filmlerinde Mel Gibson tarafından canlandırılan "Mad" Max Rockatansky karakterini Tom Hardy canlandırmaktadır. Charlize Theron, Nicholas Hoult ve Hugh Keays-Byrne oyuncu kadrosunda yer almaktadır.

Filmin galası TCL Çin Tiyatrosu'nda 7 Mayıs 2015'te gerçekleştirilmiştir. 14 Mayıs 2015 tarihinden itibaren dünya çapında gösterime girmeye başlayan film ABD'de 15 Mayıs 2015'te sinemalardaki yerini almıştır.

  • Star Wars (Yıldız Savaşları)

Yıldız Savaşları, George Lucas tarafından yapılmış, öncelikle filmleriyle tanınmış, sonraki yıllarda çizgiroman, bilgisayar ve konsol oyunları, televizyon yapımları vb. dallarda ününü geliştirmiş kurgusal evren ve markadır. Film serisinin ilki 25 Mayıs 1977'de 20th Century Fox tarafından Star Wars (Yıldız Savaşları) ismiyle yayınlanmış ve dünya çapında bir popüler kültür fenomeni olmuştur. Üçer yıl arayla iki devam filmi yayınlanmıştır. Orijinal üçlemenin son filminin yayınlanmasının 16 yıl ardından, "öncül" üçlemenin ilk filmi yayımlanmıştır ve tekrar üçer yıl arayla diğer iki film de yayımlanmıştır. 2015 yılında "ikincil" üçleme başlamış, 2 yıl arayla devam filmleri yayımlanmıştır.

  • Logan’s Run (Logan'ın Koşusu)

"Logan's Run" Michael Anderson'ın, William F. Nolan ve George Clayton Johnson'ın romanından sinemaya uyarladığı filmidir. Logan's Run, insanların en fazla 30 yaşlarına kadar yaşamalarına izin verilen, 23. yüzyılda geçen bir ütopyayı anlatır.

  • Demolition Man (Cezalandırıcı)

Cezalandırıcı, 1993 yılında çekilmiş Warner Brothers yapımı olan fantastik içerikli aksiyon filmidir. Yönetmenliğini Marco Brambilla'nın üstlendiği filmin başrollerinde Sylvester Stallone, Wesley Snipes, Sandra Bullock ve Nigel Hawthorne oynuyor. 

 

 

Özgün İçerik


Yaren Çağlar

Endüstri Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.