Öğrenci Kariyeri Banner

Yapay Zeka Meraklılarına Sınırları Zorlayan 5 Film Önerisi

Yapay Zeka Meraklılarına Sınırları Zorlayan 5 Film Önerisi


Günümüzde, insan zekâsını taklit eden ve topladıkları bilgilere göre kendilerini iyileştirebilen sistemler veya makineler anlamına gelen yapay zekayla ilgili unutulmaz 5 film önerisi:

  • AlphaGo

Film, Google Deepmind tarafından geliştirilen ve go oyunu oynayan alphago isimli bilgisayar programının (yapay zeka) 2016 yılında dünyadaki en iyi alphago oyuncusu olan lee sedol'la karşılaşmasının gerçek hikayesini konu edinmektedir.

  • Machine Learning: Living in the Age of AI  

Yapay zekâ teknolojisine dair distopik kurgularla sansasyon yaratan yapımların aksine, konuyu; agresif tondan uzak ve daha çok teknolojik bir üslupla ele alan belgesel, makine öğreniminin işleyişine netlik kazandırıyor. Yapay zekâ teknolojisinin; verileri nasıl okuduğuna ve yorumladığına odaklanan ABD yapımı belgesel 41 dakika sürüyor. Otonom araçlara, tarım uygulamalarının bir parçası olan drone’lara, 70’li yaşlarındaki bir emeklinin sanal oyunlarla kurduğu ilişkiye de tanık olacağınız belgesel, yapay zekânın sınırları hakkında güncel fikirlere edinebilmeyi sağlıyor.

  • Artificial Intelligence 

11 yaşında, kendi halinde bir çocuk olan David'in diğerlerinin farklı olmasının bir nedeni vardır. Ancak tıpkı bir insan gibi davrandığı ve kendi de insan olduğuna inandığı için aslında yapay zekaya sahip bir robot olduğu kolayca anlaşılmamaktadır. David, çocuğu olmayan ailelere, canlı ve ciddi bir oyuncak olarak verilen bir araçtan başka hiçbir şey değildir. Bunun farkına varmasıyla birlikte, gerçekliğine kavuşmak isteyecek ve bunun için tehlikelerle dolu bir yolculuğa çıkacaktır.
Spielberg'in, Kubrick'in bitiremediği projesini tamamlamak üzere kotardığı filminin başrollerinden biri Jude Law'a ait.

  • Ex Machina

Henüz 24 yaşındaki Caleb, sadece Silikon Vadisi'nin değil dünyanın da en önemli teknoloji şirketinde yazılım uzmanı olarak çalışmaktadır. Şirketin gizemli CEO’su Nathan ise hem şirketten hem insanlardan uzakta, özel bir dağ evinde yaşamaktadır. Caleb, düzenlenen bir yarışmada, Nathan'ın dağ evinde 1 haftalık bir 'ödül' kazanır. Fakat içine çekileceği deneyden habersizdir. 'Ava' adında güzel bir robot kızın bedeninde, dünyanın ilk gerçek yapay zekası Caleb'i beklemektedir. Yönetmenliğini ve senaristliğini Alex Garland'ın üstlendiği bilimkurgu filminin başrollerinde Oscar Isaac, Domhnall Gleeson ve Alicia Vikander yer alıyor. Yılın en merakla beklenen filmlerinden Ex Machina, “insanlık sonrası fütüristik şok filmi” ve “vizyoner bir bilimkurgu” olarak şimdiden kült filmler arasına girdi.

  •  I, Robot 

2035 yılı toplumda robotların büyük rol oynamaya başladığı bir zamandır. Bu şartlar altında, aslında robot fobisi olan, Chicago Polis Ofisi’nden Del Spooner için hayat giderek zorlaşmaktadır. Daha da kötüsü henüz bir cinayet davasını üstlenmiştir ki söz konusu davada katilin bir robot olmasından şüphelenilir. Bilim adamı Dr Miles Hogenmiller’ın ölümü incelenmektedir. Bilim adamının, ölümünden kısa bire süre öncesine kadar gizli bir proje üzerinde çalışmakta olduğu anlaşılır. Her ne kadar sıradan bir dedektif işi gibi görünse de bu kez gerçek ziyadesi ile ürkütücüdür.

 

 

 

 

 


Pınar KABADAYI

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Pınar KABADAYI..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.