Öğrenci Kariyeri Banner

Suna Kıraç Doktora Sonrası Araştırma Bursu 2021 Başvuruları Açıldı

Suna Kıraç Doktora Sonrası Araştırma Bursu 2021 Başvuruları Açıldı

Koç Üniversitesi AKMED, 1 Haziran 2021 tarihinden itibaren 6 veya 9 ay süreli ve tam zamanlı doktora-sonrası (post-doc) araştırmacılar istihdam edecek olup, Antalya’da ikamet şartı bulunmamaktadır.  Adayların tarih, arkeoloji, sanat tarihi ve kültürel miras alanlarında Anadolu, Doğu Trakya veya Kıbrıs coğrafyasına odaklanan bir proje sunmaları veya “Roma İmparatorluğu Dönemi’nde Anadolu Kent-Devletlerinde Festivaller” ile “Hellenistik ve Roma İmparatorluğu Dönemlerinde Anadolu Kent-Devletlerinde Hayırseverlik” konularından birini seçerek,  projelerini yürütmeleri gerekmektedir. Ayrıca, araştırmacıdan, AKMED’in yayın, sergi ve bilimsel toplantı (konferans, workshop, sempozyum)  gibi etkinliklerine katkı sağlaması beklenmektedir. Araştırmacıya aylık ödemenin yanı sıra yemek desteği (Setcard) verilecektir. Doktorasını tarih, arkeoloji, sanat tarihi ve kültürel miras alanlarında tamamlamış adayların, doktora derecesini elde etmesinin üzerinden 5 yıldan fazla bir süre geçmemiş olması ve 45 yaşından gün almamış olmaları gerekmektedir. Yukarıdaki şartları sağlayan adayların 31 Mart 2021 tarihine kadar AKMED’e başvurmaları gerekmektedir.

Başvuru için:

  • İletişim bilgilerinin yanı sıra başvurmak istedikleri süreyi (6 veya 9 ay) ve proje konusunu belirten başvuru dilekçesi
  • Yayınlarının ve yer aldığı projelerin listesini de içeren özgeçmiş
  • Amaç, yöntem, planlama/iş takvimi ve konuyla ilgili bibliyografyayı da içeren araştırma önerisi (en fazla 1000 sözcük)
  • İki adet referans mektubu
  • Başvuru evrakı 31 Mart 2021 tarihine kadar akmedburs@ku.edu.tr e-posta adresine dijital olarak gönderilmelidir; posta gönderileri ve belirtilen tarihten sonra gönderilen başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.
  • Başvuru sürecine ilişkin sorularınız için lütfen İdari İşler ve Burs Yetkilimiz Özge Yanardağ Koçyiğit ile iletişime geçiniz. (oyanardag@ku.edu.tr ) 

 

 

kaynak

 

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz ;

Gençlik ve Spor Bakanlığı Milli Sporcu Burs Başvuruları Başladı!

Beyaz Güvercinler Burs Programına Başvurular Başladı

L’ORÉAL-UNESCO Ulusal Genç Bilim Kadınlarına Destek Burs Başvuruları Başladı!

UNESCO 2021 İpek Yolları Gençlik Araştırma Bursu Çağrısı


Aleyna  Karataş

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Aleyna Karataş..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.