Öğrenci Kariyeri Banner

Gençlik ve Spor Bakanlığı Milli Sporcu Burs Başvuruları Başladı!

Gençlik ve Spor Bakanlığı Milli Sporcu Burs Başvuruları Başladı!

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından imzalanan protokol kapsamında; “Vakıf Üniversitelerinde” belirlenen alanlarda son dört yıl içinde başarılı olduğu belgelendirilen “Milli Sporculara”, tercih etmeleri ve yerleşmeleri halinde normal Eğitim-Öğretim süreleri boyunca “%100 Eğitim Bursu Desteği”  verilmesidir.

milli sporcu

MİLLİ SPORCU BURSU BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?
Milli Sporcu Bursu’na başvuru sayfasında ayrıntıları verilen 1.Grup, 2.Grup ve 3.Grup’ta yer alan Milli Sporcularımız başvuruda bulunabilirler.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

NASIL BAŞVURULUR?
Bakanlığımıza dilekçe ile başvuruda bulunulması gereklidir.

Başvuru ayrıntıları için tıklayınız.

BAŞVURU SÜRESİ BİTTİ Mİ?
Başvurular devam etmektedir. Ancak Üniversitelerin kayıt süreleri sebebiyle önceden tercih etmiş ve yerleşmiş olmaları halinde başvuruda bulunulabilir.

VAKIF ÜNİVERSİTELERİNİN TAMAMI TERCİH KAPSAMINDA YER ALIYOR MU?
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Milli Sporcularımıza %100 eğitim bursu desteği imkânı sağlamak için 52 Vakıf Üniversitesi ile protokol imzalanmıştır. Protokol kapsamındaki Üniversitelerimizin sayısının artırılması için çalışmalarımız devam etmektedir.

HANGİ BÖLÜMLER TERCİH EDİLEBİLİR?
Katılımcı Vakıf Üniversitelerinde yer alan tüm bölümler tercih edilebilir.

SPORCU BURSU İLKE DEFA MI VERİLİYOR?
%100 Eğitim Desteği imkânı sağlayan Milli Sporcu Bursu bu yıl ilk defa Milli Sporcularımıza tanınmaktadır.

EĞİTİM BURSU SADECE ÜNİVERSİTEDE Mİ GEÇERLİDİR?
Bakanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği ortak çalışma neticesinde ilk ve ortaöğretim çağındaki sporcu öğrenciler, sportif başarılar elde etmeleri halinde özel öğretim kurumlarında ücretsiz okuma hakkından faydalanabilmeleri sağlanmıştır.

BURSUN SÜRESİ KAÇ YILDIR?
Bursun süresi, tercih edilen üniversiteye ve bölüme göre normal eğitim süresi kadardır.

EĞİTİM NORMAL SÜRESİNİ AŞARSA/ALTTAN DERSİ KALIRSA BURS DEVAM EDER Mİ?
Normal eğitim süresinde burs verilmektedir. Eğitimin normal süresinde bitmemesi(uzaması) / alttan dersi kalması ve diğer hususlar her üniversiteye göre farklılık göstermekte olup Vakıf Üniversitelerinin kendi “Bursluluk Yönetmeliği” kapsamında değerlendirilecektir.

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN BURS VEYA ÖĞRENİM KREDİSİ ALIRKEN BU BURSTAN YARARLANABİLİR MİYİM?
Evet. Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nden burs veya öğrenim kredisi almak bu burstan yararlanmaya engel değildir.

BURSTAN YARARLANMAK İÇİN BİR YAŞ SINIRLAMASI VAR MIDIR?
Yaş sınırlaması yoktur. Üniversite’ye yerleşen ve başvuru şartlarını taşıyan her yaştaki Milli Sporcu bu burstan yararlanabilir.

Detaylar ve daha fazla bilgi için tıklayınız.


Aleyna  Karataş

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Aleyna Karataş..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.