Öğrenci Kariyeri Banner

Almanca Öğrenebileceğiniz 10 Netflix Dizisi

Almanca Öğrenebileceğiniz 10 Netflix Dizisi

Türkiye’nin Almanya ile uzun yıllara dayanan ticari ve sosyal  ilişkileri  mevcuttur. Dünyada  yaklaşık 120 milyon insan (Almanya , Avusturya , Lüxenburg,  İsviçre, Lichtenstein, Belçika’nın bazı yerleri, Kuzey İtalya ve Doğu Fransa ) Almanca konuşmaktadır. Almanca ekonomisi güçlü ülkeler tarafından konuşulan bir dildir . Özellikle beşeri bilimlerde Almanca’nın önemi büyük. Orta ve Doğru Avrupa ekonomisinde ise kilit dil Almanca’dır. 

Öğrenmek istediğiniz dilleri diziler ve filmler sayesinde öğrenebileceğimizi hepimiz biliyoruz. Almanca'nın dünyadaki yeri bu kadar önemliyken neden öğrenmeyelim? . İşte bu yüzden sizler için bu dili en iyi şekilde öğrenebileceğiniz netflix dizilerini derledik. Keyifli seyirler :)

 

1. Dark

i

dark

Kurgusal Alman kasabası Winden'de geçen Dark, bir çocuğun kayboluşunun ardından endişeli bir zaman yolculuğunu yavaşça çözdüğü için gizlenen dört ailenin sırlarını ve gizli bağlantılarını açıklamaktadır.

imdb: 8.8

 

2. Türkiseh für Anfanger

Türkiseh für Anfanger

Acemiler için Türkçe-Türkisch für Anfänger filminin konusu: Acemiler için Türkçe-Türkisch für Anfänger filminde bir çeteyi çökertmiş bir polis ve ailesinin tanık koruma programı dahilinde öz Alman bir aileyle tatile çıktıklarında başlarına gelenler konu alınmış. ... Türk aile'de Cem, Yağmur ve aile babası Bay Öztürk.

imdb: 7.4

3. Bad Banks

Bad Banks

Hırslı Jana finans dünyasının vicdansız işleyişi ile karşı karşıya. Çalışma hayatının egoizm, başarılı olma baskısı tarafından belirler. Kariyerine ne kadar hazırlıklı olduğunu bilmek zorunda.

imdb: 8

 

4. Babylon Berlin

Babylon Berlin

Babylon Berlin, 20'li yılların Almanya'sında geçen bir polisiye dizisi. 1. Dünya Savaşı sonrası Berlin'inde yaşanan atmosferde geçen dizide, Köln'lü Gereon Rath'ın bir soruşturma kapsamında Berlin'e taşınmasının ardından içine girdiği dolambaçlı hikaye üzerinden dönemin önemli tarihi olayları da anlatılıyor.

imdb: 7.7

5. Charite

Charite

Le Bazar de la Charité (Fransızca: “Alevlerin Ardından”), tarihi ve drama türündeki Fransız televizyon dizisi. Gerçek bir hikâyeden esinlenmiştir: 1897'de Paris'te meydana gelen Bazar de la Charité yangınında yaşananları ve sonrasını konu almaktadır. ...

imdb:7.8

6. Dogs of Berlin

Dogs of Berlin

Dogs of Berlin, ünlü bir Türk-Alman futbolcunun cinayetini araştıran biri Türk, biri Alman iki polisi anlatıyor. Türk asıllı Alman futbolcu Orkan Erdem, Almanya milli takımında oynamayı seçiyor. ... Ancak Almanya ve Türkiye arasında yapılacak milli maçın öncesinde öldürülüyor.

imdb: 8.5

7. Berlin Station

Berlin Station

Berlin Station, CIA'in Berlin istasyonunun Alman siyasetine nasıl etki ettiğini anlatan ilginç bir yapım. ... Vahşi ve aç olan Sovyetler Almanya'nın fabrikalarını söküp kendi ülkesine taşırken, ABD'de ise ülkenin entelektüel sermayesini teşkil eden bilim adamı, istihbaratçı ve iş adamlarını kendi ülkesine kaçırmıştı.

imdb: 7.1 

8. Stromberg

Stromberg

Bir Alman sigorta bürosunun beceriksiz patronu etrafında dönen komedi

imdb: 7.1

9. Weissensee

Weissensee

1980 ve 1990 yılları arasında Doğu Berlin'de yaşayan iki ailenin Alman Demokratik Cumhuriyeti'nin yavaş yavaş yıkılması sırasındaki yaşadıkları anlatılıyor.

imdb: 8.2

10. Parfum 

Parfum 

Parfum, kusursuz kokuyu yaratmak için bir dizi cinayet işleyen katilin peşine düşen dedektiflerin hikayesini konu ediyor. Genç bir kadının bulunan cesedi semtte büyük bir panik yaratır. Cinayete kurban giden kadının cesedi koku bezleri vücudundan kesilip alınmış bir halde bulunur.

imdb :7.8

 

 

 

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz;

İngilizce Öğrenmek için En İyi Netflix Dizileri

Bir Oturuşta Bitirebileceğiniz Tek Sezonluk 5 Netflix Dizisi

Almanca Öğrenirken Kullanabileceğiniz Farklı Platformlar

5 Klasik Şarkıyla Almanca Öğrenin!


Aleyna  Karataş

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Aleyna Karataş..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.