Öğrenci Kariyeri Banner

Hayata Karşı Minnettarlığınızı Artıracak 5 Öneri

Hayata Karşı Minnettarlığınızı Artıracak 5 Öneri

Günlük hayatta sıradan diye nitelendirebileceğiniz pek çok şeyin aslında sizin için ne kadar kıymetli olabileceğini, sizi asıl mutlu eden şeylerin onlar  olduğunu düşündünüz mü? Eğer düşünmediyseniz bunları fark edebilmek için birkaç önerimiz olacak.

1. Gece Uyumadan Gününüzün Pozitif Bir Özetini Gözden Geçirin

O günün hediyeleri nelerdi? düşünün. Bunlar küçücük şeyler olacaktır genellikle. Mesela ufak bir gülümseme, bir işi tamamlamış olmak, spor yaptıktan sonra gelen o rahatlama hissi… Tüm bu küçük şeyler birer teşekkürü hak ediyor.

2. Farklı Bir Gözden Bakmayı Deneyin

Günlük hayatta varlığına kesin gözüyle baktığımız pek çok şey var, onlara bu kadar kolay ulaşabiliyor olmak bazen değerlerini anlamamızı zorlaştırabiliyor. Düşünün mesela musluktan akan sınırsız su, soframızdaki birçok yiyecek, hava, güneş bu kadar kolay ulaştığımız şeyler olmasaydı?

3. Verirken de Teşekkür Edebilin

Verme hissinin zevkinin farkına varın. Sizden bir eşyanızı isteyen veya yardım isteyen, içinizdeki zenginliği görmenizi sağlayan kişiye, bunları görmenizi kolaylaştırdığı için küçük bir tebessümle teşekkür edin.

4. Karşılaştırmaktan, Yargılamaktan… Kaçının

Bu gibi olumsuz duygular yaşam enerjinizi boşa tüketmenize sebep olur. Bu duyguların kaynağı biraz da korkularımızdır. Korkularımızın farkına varıp onları aşmak için çaba göstermek yaşam enerjimizi israf etmemizi engelleyecektir. Bunun için şu ana kadar neler başardığınızı, yapabildiklerinizi düşünerek işe başlayabilirsiniz.

5. Zor Zamanlarınızı Kabul Edin

Olumsuz duygularınızla savaş içinde olmanıza gerek yok, olayları iyi veya kötü gibi net ifadelerle değerlendirmek yerine, bütüncül olarak ele almalı, hayatın farklı tatlarını deneyimlemek için kendinize izin vermelisiniz.

 

Özgün İçerik


0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.