Öğrenci Kariyeri Banner

Staj Yapılan Yerde Çalışan Olmanın Yolları

Staj Yapılan Yerde Çalışan Olmanın Yolları

     Stajyerlik kariyerinin başında olanlar için kişinin kendini ve sekötrü tanımasına, ilerde ne yapmak istediğini gerçekten anlamasına, nasıl bir ortamda çalışmak istediğine karar verebilmesi adına oldukça önemli bir adım.  Bununla birlikte kariyer yolculuğuna staj yaptığı yerde devam etmek isteyen, ve o kurumun "çalışanı" olarak devam etmek isteyen birçok öğrenci var. Eğer sen de staj yaptığın yerde mutluysan ve iş hayatına orada devam etmek istiyorsan ama bunun için neler yapman gerektiğini bilmiyorsan, senin için birkaç önerimiz var. 

     Öncelikle bu sürecin büyük bir kısmının seninle ilgili olduğunu unutmamalısın. Eğer staj yaptığın yerde çalışan olarak devam etmek istiyorsan, önemli özelliklerini öne çıkararak kendini göstermelisin. Birçok firma dışarıdan çalışan almak yerine halihazırda staj yapan arkadaşlarla yollarına devam etmeyi tercih ederler. Bu yüzden çalışan, pozisyonda başarılı olduğunu ve yaptığı işe ilgi duyduğunu belli edenler çalışan olarak devam etmeye bir adım daha yaklaşırlar. Bunun yanında verimli çalıştığını, takım arkadaşlarına ve şirket kültürüne uyum sağladığını çeşitli yollarla belirtebilirsin. 

   Bulunduğun şirkette staj yapmak, aslında tahmin ettiğinden çok daha büyük anlamlara geliyor. Bu yüzden yaptığın işi küçümsememelisin ve tıpkı bir çalışan gibi işini önemsemeli, disiplinli olmalı ve sorumluluk almaktan kaçınmamalısın. Çalışma saatlerine dikkat etmen, davet edildiğin toplantılara eksiksiz katılman, ekibinle uyum içinde çalışman, iletişim kurmayı başarabilen ve verilen görevleri eksiksiz yerine getirerek ortaya koyulan işe katkı sağlaman, daha çok benimsemeni sağlayacaktır. 

stajdancalisanliga

   Tabii bunlarla birlikte, senin gibi çalışan olmaya hevesli birçok kişinin olduğunu da unutmamalısın. Bu noktada önemli olan seni diğer arkadaşlarından ayıracak özelliği bulup o özelliği geliştirmek olacaktır. Belki diğerlerinden daha meraklı olarak işle ilgili daha detaylı bilgileri öğrenebilirsin. Ya da istekli olduğunu belirtmek adına ekibe yeni fikirler sunabilrsin. İlgili ve meraklı olduğunu göstermek, bir sonraki adım için güzel bir yoldur. 

  Son olarak, kariyerini bulunduğun yerde ilerletmek istiyorsan gelecek zamanlar için şirkete nasıl bir değer katabileceğini ya da nasıl faydalı olabileceğini göstermen gerekir. Bu noktada kendi kariyer planını belirleyip bu planların şirketin hedeflerine ne kadar paralel olduğunu değerlendirebilirsin. Eğer şirketle uyumlu bir kariyer hedefin varsa bulunduğun yeri bilinçli ve isteyerek tercih ettiğin göstermen, bundan sonrası için de o pozisyonu geliştirebileceğini anlatabilmen gerekir.

Özgün İçerik

 


Ezgi Nur Budak

MEF Üniversitesi-Psikoloji

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.