Öğrenci Kariyeri Banner

Pomodoro Tekniği İle Verimli Çalışma

Pomodoro Tekniği İle Verimli Çalışma

Bu teknik, Francesco Cirillo tarafından 1980’lerin sonunda geliştirilmiştir.  Üniversitenin ilk yıllarını verimsiz çalışarak geçirdiğini fark etmiş ve kendine “Gerçekten 10 dakika verimli çalışabilir miyim?” diye sormuştur. Sonra domates şeklindeki zaman ayarlayıcısını kullanarak on dakika verimli çalışmayı denemiştir. Tekniğin adı da buradan gelmektedir. Pomodoro İtalyancada domates anlamına gelmektedir. Cirillo, yönteminde başlarda zorlandığını fakat sonralarda çok verimli hale geldiğini aktarmaktadır.

Pomodoro Tekniğinin Amacı

Pomodoro Tekniği İle Verimli Çalışma

Bir işi yapmadan önce duyduğumuz endişeyi azaltmayı hedefleyen bu yöntem hem kolay odaklanmamızı hem de çalışmamızın verimli hale gelmesini sağlar. Çalışma motivasyonunuzu doğrudan arttıran bu yöntem hedefimize daha çabuk ve stressiz ulaşmamıza yardımcı olur.

Nasıl Uygulanır?

Pomodoro Tekniği İle Verimli Çalışma

Anlaması ve uygulaması oldukça basit ama bir o kadar ekili bir çalışma tekniğidir. İlk yapmanız gereken çalışacağınız şeyi ya da okuyacağınız kitabı kısacası neye odaklanmak istediğinizi belirlemek. Sonra saatinizi kurun ve 25 dakika sadece yapacağınız işe odaklanın. Süre dolduğunda 5 dakika ara verin ve hareket ederek kan dolaşımınızın artmasını sağlayın. Ardından 25 dakika daha odaklanın. Bunu dört sete kadar bu şekilde uygulayabilirsiniz. Dördüncü 25 dakikanızı tamamladıktan sonra 20 dakika uzun bir ara verin.

Bu yöntemle çalışmayı denerseniz zamanı nasıl verimli kullandığınıza, çalışmaların nasıl keyifli hale geldiğine siz bile şaşıracaksınız.

Özgün İçerik

 

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz:

Verimli Ders Çalışmak İçin 5 Önemli Adım

5 Uygulama İle Ders Çalışma Veriminizi Artırın

Evde İdeal Çalışma Ortamı Nasıl Oluşturulur?


Dila Ergin

Öğrenci Kariyerinde İçerik Yazarı

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.