Ders çalışma alışkanlığı ve ders çalışma yöntemleri kişiden kişiye değişir. Fakat ders çalışırken geçirilen sürede en fazla verimi alabilme isteği herkesin ortak noktasıdır. İçerisinde bulunduğumuz pandemi sürecinde, teknoloji ve sanal ortamlar ile oldukça iç içeyken ders çalışmadan alacağımız verimi mobil uygulamalar kullanarak artırmak mümkün. Üstelik bu uygulamalar ile yapılacak işlerinizi planlı hale getirebilir ve karmaşık konuları nasıl daha iyi anlayabileceğinizi öğrenebilirsiniz.
İşte Google Play veya Apple Store platformlarında bulunan ve ders çalışırken sizlere belli kolaylıklar sağlayacak uygulamalar
1 - Evernote
Not almak, ders çalışırken alacağınız verimi artırmanın önemli bir parçasıdır. Evernote, düşündüklerinizi yazıya dökmenizi sağlayan biçimlendirme araçlarıyla not almanızı kolaylaştırır. Notlarınıza metin, resim, ses, tarama, PDF ve belgeler ekleyerek konuyu daha hatırlatıcı hale getirebilirsiniz. Ayrıca Evernote uygulamasını hesaplarınız ile senkronize ederek notlarınızı cep telefonunda taşıyabilir, ihtiyac duyduğunuz her an kullanabilirsiniz.
Uygulamaya buradan ulaşabilirsiniz.
2 - XMind
XMind, yaptığınız beyin fırtınalarını bir sayfada toplayan ya da okuduğunuz makalelerdeki önemli yerleri düzenli bir şekilde özetlemenizi sağlayan ücretsiz bir yazılımdır. Ders çalışırken düşüncelerinizi ve önemli gördüğünüz konuları düzene sokabileceğiniz bu uygulama, alacağınız verimi de artırmanızı sağlar.
Uygulamaya buradan ulaşabilirsiniz.
3 - iStudiez
Ders çalışırken dikkat edilmesi gereken önemli konulardan biri de planlama yapmaktır. Ders çalışma planı yaparak ve bu plana bağlı kalarak, ders çalışılan süreden en yüksek verimi alabilirsiniz. iStudiez tam da bu amaçla, öğrencilerin karışık ders ve ödev planlamalarını yapmaları için hazırlanmıştır. Uygulama, önemli tarihleri, ödevleri, projeleri, sınavları ve diğer önemli şeyler de içeren günlük çalışma programınızı hazırlayıp, kolayca takip etmenizi sağlıyor. Ayrıca uygulama defter şeklinde olup, oldukça sade ve şık bir ara yüze ve kullanışlı özelliklere sahip.
Uygulamaya buradan ulaşabilirsiniz.
4 - Scanmarker
Scanmaker uygulaması kişiye özel mini tarayıcı görevi görüyor denebilir. Uygulama basılı kaynakta bulunan bilgileri tarayarak dijital ortama aktarmanızı sağlıyor. Aktardığınız bilgileri daha sonra düzenlemeyi ve farklı dillere dönüştürmeyi sağlayan uygulama, ders çalışırken zamandan kazanmanıza da yardımcı oluyor.
Uygulamaya buradan ulaşabilirsiniz.
5 - Dragon Anywhere
Dragon Anywhere, oldukça iyi düzeyde bir diktasyon uygulamasıdır. Bu uygulama ile derslerinizi dikta ederek, kayıt altına alabiliyorsunuz. Bu sayede zaman kazanmakla birlikte ders çalışma süresini en verimli hale getirmiş oluyorsunuz. Bunun yanı sıra uygulamaya orijinal sesleri kaydedebilir, dersleri daha sonradan tekrar dinleyebilirsiniz. Uygulama hem sizi motive edip hem de veriminizi artırmanızı sağlıyor.
Uygulamaya buradan ulaşabilirsiniz.
0 Yorum
Yorum Yap