Öğrenci Kariyeri Banner

Mühendislik Öğrencilerinin İlham Alacağı 10 Film Önerisi

Mühendislik Öğrencilerinin İlham Alacağı 10 Film Önerisi

Mühendislik öğrencilerinin mutlaka izlemesi gereken 10 filmi sizler için derledik.

 

1. Akıl Oyunları (2001)  IMDb:8,2

film1

Matematik dehası John Nash, kariyerinin başlarında kendisini uluslararası alanda takdir toplayan şaşırtıcı bir keşifte bulunur. Ünlü olmanın doruklarında yakışıklı ama kibirli Nash, kısa süre sonra kendini korkunç bir kendini keşfetme yolculuğunda bulur.

 

2. Her Şeyin Teorisi (2014) IMDb:7,7

film2

Hawking’in 60′lı yıllardaki yaşamını, sağlığına ilişkin kötü haberleri aldığı dönemi ve karısı Jane ile olan ilişkisini anlatan filmdir.

 

3. 3 Idiots (2009) IMDb:8,4

film3

Farhan ve Raju, uzun zamandır kayıp olan arkadaşları ve sınıf arkadaşları Rancho'yu aramak için bir göreve çıkarlar. Unutulmuş bir bahisle ve kontrolden çıkan bir cenazeyle karşılaşırlar. Tehlikeli yolculukta ilerlerken Farhan ve Raju, üniversite günlerinin anılarını hatırlar.

 

4. Steve Jobs (2015) IMDb:7,2

film4

Apple kurucusu Steve Jobs'un hayatını anlatan, baş rolünü Michael Fassbender'ın oynadığı Amerikan yapımı biyografik drama filmidir.

 

5. Enigma (2014) IMDb:8,0

film5

İngiliz kriptanalisti Alan Turing, matematikçilerden oluşan bir ekibin yardımıyla, II.Dünya Savaşı'nı sona erdirme umuduyla Nazi partisinin Enigma makine kodunu kırmaya çalışır. Andrew Hodges'ın çok satan kitabı “Alan Turing: The Enigma” dan uyarlanmıştır.

 

6. Matrix (1999) IMDb:8,7

film6Bilgisayar korsanı Neo, bildiğimiz gerçekliğin insan popülasyonunu kontrol etmek için kullanılan bir simülasyon olduğunu keşfeder. Bu yeni bilgiyle, tehlike dolu bir hayatı kabul etmek anlamına gelse bile, bununla savaşmak için isyana katılmalıdır.

 

7. Silikon Vadisinin Korsanları (1999) IMDb:7,3

film7

Bu film, teknoloji dünyasını bugünkü haline getiren adamları, kolej sırasındaki mücadelelerini, şirketlerinin kuruluşunu ve Apple ile Microsoft'u kurmak için yaptıkları ustaca eylemleri anlatan yarı mizahi bir belgeseldir.

 

8. Ben Kimim? (2014) IMDb:7,6

film8

Genç bir Alman bilgisayar uzmanı olan Benjamin, dünya sahnesinde fark edilmek isteyen yıkıcı bir hacker grubuna katılmaya davet edilir.

 

9. Sonsuzluk Teorisi (2015) IMDb:7,2

film9

1913'te, kendi kendini yetiştiren Hintli matematik dehası Ramanujan, Cambridge'deki Trinity College'a gitti ve burada akıl hocası eksantrik profesör GH Hardy ile bir bağ kurdu ve matematik dehasını dünyaya göstermek için önyargıya karşı savaştı.

 

10. Devrim Arabaları (2008) IMDb:8,0

film10

Tolga Örnek'in yazıp yönettiği dram türündeki Türk filmi. 1961 yılında yapılan Devrim adlı otomobilin üretimini ve bu esnada projede çalışanların yaşadıklarını konu almaktadır.

 

Mühendislik öğrencilerinin ilgisini çekebilecek diğer içeriklerimiz:

Mühendis Adaylarının Mezun Olmadan Önce Mutlaka Öğrenmesi Gereken Programlar

Endüstri Mühendisliği Öğrencilerinin Mutlaka Okuması Gereken 10 Kitap

Bir Mühendis Adayının Mezun Olmadan Yapması Gereken 10 Şey

Bilgisayar Mühendislerinin Mutlaka Yapması Gereken 10 Şey


Sıla Beril Bakan

Endüstri Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.