Öğrenci Kariyeri Banner

Endüstri Mühendisliği Öğrencilerinin Mutlaka Okuması Gereken 10 Kitap

Endüstri Mühendisliği Öğrencilerinin Mutlaka Okuması Gereken 10 Kitap

Endüstri Mühendisliği okuyan, kendini geliştirmek, ilham almak, öğrenmek isteyen fakat nereden başlayacağınızı bilemeyen mühendis adayı mısınız? O zaman sizlere başlangıç olarak kitap okumanızı tavsiye ederim. Okurken öğreneceğiniz, ilham alacağınız, yaratıcılığınızı geliştireceğiniz hatta ilerideki yöneliminizi değiştirebilecek 10 kitap önerebilirim.

1. HIZ  (Jeff Cox, Dee Jacob, Suzan Bergland)

Ufkunuzu genişletecek müthiş bir eser. Yalın Düşünce, Kısıtlar Teorisi ve Altı Sigma nedir ve bu kavramları birleştirerek performans iyileştirmek konuları üzerinde yoğunlaşmış her adayın mutlaka okunması gereken büyüleyici bir kitaptır.

2. AMAÇ( Jeff Cox & Eliyahu M. Goldratt)

amaç

200’den fazla üniversitede ders kitabı olarak öğretilen Kısıtlar Teorisi’nden ilk defa bahseden Dr. Eliyahu M. Goldratt, kapanmak üzere olan bir fabrikanın üretim müdürü olan Alex Rogo'nun hikayesini anlatmaktadır.

3. LİDERLİK (Harvard Business Review)

liderlik

Değişim çoğu insana korkunç gelmektedir. Geçmişten sıyrılıp gerekirse yok olmayı göze almak daha da korkutucu. Bu kitap; değişimi ve güçlü kalmayı sağlayan etkin liderlerin, hem kendilerini hem de şirketlerini değiştirmek isteyen yöneticilerin fikirlerini ve tavsiyelerini okuyacağınız ilham verici bir eser.

4. İKNA PSİKOLOJİSİ (Prof. Robert B. Cialdini)

ikna

İkna Psikolojisini etkili bir dil ile açıklayan, kişiliğinize, düşünme biçiminize katkısı olacak ve uzun bir süre etkisinden çıkamayacağınız bir eser. İkna etmek, karşınızdakine istediğinizi yaptırmak ve o doğrultuda yöneltmek bunları yaparken de nasıl etkilendiğini görmek isterseniz mutlaka okumalısınız.

5. TOYOTA RUHU (Taiichi Ohno)

toyota
 

1900 ‘lerden çıkış yolu olarak tanımlanan Toyota Üretim Sistemi’nin doğuşu ve geçirdiği evreleri adeta bir roman edasıyla anlatan bu kitap, “hep daha fazla” ve “hep daha hızlı” ideolojisinin kayıplara neden olan büyük miktarlarda satış kavramının tam tersini söylemektedir.

6. BABİL'İN EN ZENGİN ADAMI (George S. Clason)

babil

Mali planlama ve Ekonomi üzerine yapılmış çalışmalar arasında bir numara gösterilen bu kitabı okuduktan sonra muhtemelen herkese tavsiye edeceksiniz. Size yol gösterecek, mali problemlerinize bakış açınızı değiştirecek ve çözüm bulmanızı öğreneceksiniz.

7.GİRİŞİMCİNİN EL KİTABI (Harvard Business Review)

girişimci

Girişiminizin ilk anından başlayıp başarılı bir iş sahibi oluncaya kadar süreci anlatan bir eser olup size bu evrelerin hepsinde sormanız gereken soruları öğreten bir kitaptır. Tekrara ilerleyen bu süreçte uygulamanız gereken doğru yaklaşımlar ile geniş bir bakış açısı sunmaktadır.

8. AMAZON (John Rossman)

amazon

Şirketin benzersiz bir dizi sisteminin nasıl oluştuğundan başlayıp Amazon’un gizli kurumsal kültürünü açıklayan bir eserdir.

9. LİDERLİĞİ ÖĞRENMEK (BARRY POSNER, JARNES M. KOUZES)

liderliği öğrenmek

Kariyer anlamında yükselmek isteyen tüm kişilerin kesinlikle elinde olması gereken bir kitap. “Bugün olduğunuz kişi yarın olacağınız kişi değildir.”  diyerek olaylara farklı açılardan bakmanızı ve bu şekilde de yükselmenizi sağlayacaktır.

10. BEŞİNCİ DİSİPLİN (Peter Senge)

beşinci disiplin

Kitabın temel içeriği “öğrenen örgütleri” kurmayı dünyanın birbirinden bağımsız, kapasitelerini genişleten insanları anlatmaktadır. İnsanlara sürekli beraber olarak nasıl öğrenebileceklerini anlatıp yeni düşünme tarzı yaratmalarını sağlar.

Ayrıca;

Endüstri Mühendisliği hakkında aklınızda sorular var ise konuyla ilgili yazımıza buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Dünyaca Ünlü CEO’lardan Ufkunuzu genişletecek Kitap Önerilerine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Liderlik Becerilerinizi Geliştirmek İçin Kitap Önerilerine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

 


İlayda Tanyel

Endüstri Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.