Öğrenci Kariyeri Banner

Genç Yaşta İş Kurmak İçin 5 Neden

Genç Yaşta İş Kurmak İçin 5 Neden

Hepimiz aklımıza gelen bir fikirle ne kadar insana ulaşabileceğimizi hesaplamaya çalışmış, duyduğumuz milyonerlerden biri olma hayali kurmuşuzdur. Belki de işimizde aldığımız yetki bize yetmemeye başlamıştır. Peki kendi işinizi kurmak için en doğru zaman ne zaman? Eğer 20’li ya da 30'lu yaşlarınızın başındaysanız bu en ideal zamandır sizin için. Peki neden mi? Hadi gelin size beş maddede açıklayalım.

1.Uzun Vadeli İş Ömrü

 Genç Yaşta İş Kurmak İçin 5 Neden

Elbette kaybettiğinizi düşündüğünüz anlar olacak, yeniden ayağa kalkmayı bilirseniz uzun vadeli bir başarı elde edebilirsiniz. Saat gibi işleyen bir sisteme sahip, başarılı, severek yaptığınız bir işiniz olduğunu düşünün. Ne kadar erken başlarsanız, o kadar çabuk yol alırsınız ve o kadar uzun ömürlü bir işe sahip olursunuz.

2.Risk Toleransı

 Genç Yaşta İş Kurmak İçin 5 Neden

Bu işte başarılı olamama ihtimaliniz olduğunu da kabul etmeliyiz. Hem para hem de emek olarak önünüzü görmeden oldukça yatırım yapmalısınız. Hem paranızı hem de zamanınızı kaybetmiş olma riskiniz her zaman var. Ama yaşınız ne kadar genç olursa, bu riski o kadar tolere edebilirsiniz. Bu sebeple mümkün olduğunca erken iş kurmak, potansiyel kayıplarınızı azaltır.

3.Yüksek Enerji ve Motivasyon

 Genç Yaşta İş Kurmak İçin 5 Neden

Takdir edersiniz ki yaş aldıkça enerjiniz de motivasyonunuz da azalır. Belki ilerleyen yıllarda enerjik hissetmeye devam edecekseniz, peki bunu nereden bilebilirsiniz. Enerjinizin ve motivasyonunuzun en yüksek olduğu genç yaşlarda kendi işinizi kurmak sizi ne kadar öne taşıyacaktır bir düşünün.

4.Uyum Sağlayabilme

 Genç Yaşta İş Kurmak İçin 5 Neden

Bulunduğunuz ortama ve duruma uyum sağlayabilme kabiliyeti karakterle de ilgilidir elbette fakat yaş ilerledikçe uyum sağlama isteğiniz de beceriniz de azalır. Gençken değişen koşullara karşı çok daha esneksinizdir ve kendi işinizi kurarken çok fazla taşa takılıp, yön değiştirmek durumunda kalacaksınız. Bu yüzden erken başlamanız sizin için avantajdır.

5.Aktif Girişim Denemeleri

 Genç Yaşta İş Kurmak İçin 5 Neden

Genel olarak bir girişimci bir işe başladığında devamında birçok yeni girişimcilik denemesinde bulunur. Birçok farklı yönden başarılı olabilmek için şansını dener aslında ve genç girişimcilerin yaptıkları denemeler bir öncekine göre çok daha iyidir. Çünkü daha açık bir zihne ve çok yönlü düşünebilme yeteneğine sahiptir. Aynı zamanda kaybedecekleri çok bir şey olmadığı için daha cesur davranabilirler.

Tabi bu söylediklerimiz her genç girişimci için geçerli değildir. Bunlar aklını ve yeteneğini kullanabilen genç girişimciler için geçerlidir.

Özgün İçerik

 

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz:

Girişimci Olmak İsteyenlere 8 Önemli Tavsiye

Her Girişimcinin Kullanması Gereken 5 Site

Bir Girişimciyseniz Bu Programlara Bakmadan Geçmeyin!

Siz Girişimci Olabilir Misiniz?


Dila Ergin

Öğrenci Kariyerinde İçerik Yazarı

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.