Öğrenci Kariyeri Banner

Mimarlık ve Tasarım Alanlarında Yarışmalardan Sizi Haberdar Edecek 7 Web Sitesi

Mimarlık ve Tasarım Alanlarında Yarışmalardan Sizi Haberdar Edecek 7 Web Sitesi

Mimarlık öğrencilerinin takip etmesi gereken yarışma sayfalarını derledik. Keyifli okumalar!

 

1. Arkitera

arkitera

Arkitera mimarlık alanında pek çok içerik paylaşımı yapmanın yanı sıra Türkiye’de ve yurtdışında düzenlenen yarışmaların duyuruları yer alır. Hiçbir yorum eklenmeden şartnamesi, katılım koşulları gibi bilgiler eklenir. Yarışma duyuruları düzenleyen kurumlar tarafından doğrudan Arkitera.com’a ulaştırıldığı gibi, yerli ya da yabancı yayınlardan da derlenmektedir.

 

2. Yarismo

tasarım yarışma

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi olarak, ülkemizde açılan tüm ulusal ve uluslararası yarışmalara dair her türlü bilginin, yarışma ve kolokyum haberlerinin, yarışma istatistiklerinin bulunduğu, yarışmalar ortamı için rehber niteliği taşıyan bir site

 

3. Tasarimyarismalari

tasarım yarışmaları

Sitenin amaçları 

  • Ulusal ve uluslararası tasarım yarışmalarının duyurulması, sonuçlarının yayınlanması ve mevcut yarışma süreçlerinin takibinin yapılması;
  • Tasarım sektöründen gelen dinamik kadrosu ile yarışmaların geniş bir kesime duyurulması ve nitelikli bir kamuoyu oluşturulması;
  • Tasarım yarışmalarına ait gerekli belgelerin tasarımcılara sunulması;
  • İlgili mimarlık yarışmalarında mekan görsellerinin ve yer bilgisinin sağlanması;
  • Yeni açılan yarışmalar için uzmanlarla röportaj yapılarak, genç tasarımcıların konu ile ilgili yeni trendleri ve gelişmeleri takip edebilmesi vardır.

 

4. Mimarizm

tasarım yarışma

Mimarlık ve tasarım dünyasından son gelişmelere, yarışmalara, etkinliklere odaklanan Mimarizm okurlarına keyifli bir okuma deneyimi sunuyor.

 

5. Yapi.com

tarım yarışma

Imar ve gazetecilerden oluşan editör kadrosu ile Mimarlık ve yapı dünyasında faaliyet gösteren profesyonelleri, eğitimcileri, öğrencileri hedef almakta Güncel ve kapsamlı firma, ürün ve proje haberleri ile sektörün nabzını tutmakta. Sektör çerçevesinde kurgulanmış ya da sektörden temsilcilerin destekledikleri etkinlik ve yarışmalar da portalin önemli bilgi kanallarını oluşturuyor.

 

6. Mimdap

tasarım yarışma

Mimdap, mimarlık ve kent gündemini ilgilendiren her konuda, ülkemizde ve dünya medyasındaki gündemi takip eden, mimarlar, plancılar, malzeme üreticileri, kentsel gelişmenin çeşitli aktörlerini buluşturan bir mimarlık partalıdır.

 

7. Arcbazar

tasarım yarışma

Mimarlara, mimar adaylarına yeni tasarım olanakları oluşturmak ve tasarım bilincine sahip müşteriler için birden çok mimari çözüm olanağı sunmak amacı ile geliştirilmiş bir platformdur. 

 

8.Tasarlatasarlat

tasarım yarışma

Tasarlatasarlat internet ortamında gerçekleştirilen bir KİTLEKATILIM tasarım yarışması platformudur. Tasarlayanlar ödülü kazanmak için diğer Tasarlayanlarla yarışırlarken hem becerilerini hem de yeni tasarlatanlarla ilişkilerini geliştirirler. 

 

 


Aleyna Beyza  Bayram

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Aleyna Beyza Bayram..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.