Öğrenci Kariyeri Banner

Mühendis Adaylarının Mezun Olmadan Önce Mutlaka Öğrenmesi Gereken Programlar

Mühendis Adaylarının Mezun Olmadan Önce Mutlaka Öğrenmesi Gereken Programlar

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakülteleri yılda 100 binden fazla mezun vermektedir. Ne yazık ki hepsi mezun olduğu anda hemen iş bulamamaktadır. Kendini geliştirmek, dil öğrenmek, yeni beceriler keşfetmek… Yapılabilecek birçok şey varken bunlardan biri de gerekli programları bilmektir. Hem staj hem de iş hayatınızın her anında karşılaşabileceğiniz bu programlara göz atmalı, bilmiyorsanız da hemen öğrenmelisiniz. Şimdi sizlere kısaca bu programlardan bahsetmek istiyorum.

1. Office Programları

office programları
Microsoft tarafından bizlere sunulan bu programlar öğrencilerin, yeni mezunların ve işverenlerin aradığı programlar listesinde 1 numarada yer almaktadır. Herkesin aslında bildiğini sandığı fakat fazlasıyla beceriye ve deneyime sahip olan bu paketteki programları şunlar oluşturmaktadır:

  • Excel          
  • Word         
  • PowerPoint
  • OneNote     
  • Outlook     
  • Publisher
  • Groove        
  • Access        
  • Infopath 

2. AutoCAD

autocad

Mühendislik dallarının yanında mimarlık öğrencilerinin de sıkça kullandığı CAD programıdır. Diğer CAD programlarına altyapı sağlayan bu program, iki ve üç boyutlu tasarımı komutların girilmesi ile yapan bir programlamadır. Öğrenimi basit olmakla birlikte diğer programlamalara alt yapı sağlaması ile daha kolay uygulanmalarını sağlamaktadır.

3. Solidworks

solidworks

İki ve üç boyutlu tasarımları renklendiren, canlandıran, tasarımını ve montajını yapabilen ve bunlara bağlı kalarak analiz yapabilen simülasyonu andıran programlamadır. İşinizi kolaylaştırır ve bakış açınızı değiştirir.

4. Programlama Dilleri

programlama dilleri

Öğrenmesi ve türkçe desteği ile kendinize kolayca katabileceğiniz müthiş bir programlamadır. Öğrenciler tarafından sıkça tercih edilen bu program; kendini geliştirmek, programlama öğrenmek isteyenler için ideal. C++, Python, Java, Delfi, C#, Pascal gibi diller tercih edilenlerin arasında başta gelmektedir.

5. Matlab

matlab

*The Language of Technical Computing

Akademisyen, öğrenci araştırmacı… Herkesin tercih ettiği bu program "Matrix Laboratoty" kelimelerinin kısaltmalarından meydana gelmiştir.  Bir mühendis için gerekli olabilecek tüm teknik hesaplamaları, matematiksel problem çözümleri ve analiz için tasarlanmış adından da anlaşılacağı gibi matrislerle çalışan yazılım geliştirme aracıdır.

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz:

Her Seviyeden Ücretsiz Erişebileceğiniz 6 Excel Eğitimi

C Programlama Dili Nedir?

Yazılıma Başlamak İçin 5 Programlama Dili Önerisi!

Office ve Online Drive Eğitimi İçin Destekleyici Kaynaklar

 

 


İlayda Tanyel

Endüstri Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.