Öğrenci Kariyeri Banner

Karakalem Sanatına Başlayacakların Alışveriş Listesinde Bulunması Gereken 5 Ürün

Karakalem Sanatına Başlayacakların Alışveriş Listesinde Bulunması Gereken 5 Ürün

Hevesle bir sanata başlamak istediniz ve bunu tek başınıza yapmak istediniz. Fakat nereden başlanması gerektiğini bilmiyor musunuz? Gerekli çizim malzemeleri nereden daha uyguna alınır, hangi malzemeler başlangıç için olmazsa olmazdır? Sorularınızın cevapları burada!

1.Sirkeci'nin Gülü Hakikat Kırtasiye

hakikat kırtasiye sanat karakalem

Sirkecide bulunan meşhur Hakikat kırtasiye, aklınıza gelebilecek her türlü kırtasiye ürünü barındırması yanında fiyatları piyasadan çok daha ucuz. Listenin tamamını buradan bulabilirsiniz.

2. Kalemler

sanat karakalem

Her biri faklı renk yoğunluğunda olan resim kalemlerinden: 2H, HB(F), 2B, 3B, 4B, 5B, 6B, 7B, 8B kalemlerini kullanabilirsiniz. 2H ve HB kalemleri ile resmin taslağını oluşturmak için uygun olabilir. Numaraları büyük kalemler ise gölgeler için gerekli olacaktır.

Markalardan başlıca olarak: Faber Castell, Lyra, Dervent, Kah-i Noor önerebiliriz.

 

3. Silgiler

Kırtasiye sanat

Kalem silgi, hamur silgi ve blok silgiye ihtiyacınız olacaktır. Kalem silginizi “Mono Knock 3.8 Tombow” kalem silgi” ve “Tombow Mono Zero” düz uçlu kalem silgileri iyi bir seçim olacaktır.  

 

4. Resim Kâğıdı ve Diğer Materyaller

Karakalem çizim

Resim kâğıdınızı 35’e 50 cm boyutunda 180 gram olarak paket halinde alabilirsiniz. Paket halince almanız çok daha uyguna gelecektir.  Duralit -resim altlığı- (35/50), resim mandalı, cetvel, maket bıçağı ve kalem açacağı da listede yer alması gereken malzemelerdendir.

 

Bu içerikler de ilginizi çekebilir!

Sanat Tarihine Başlangıç Kılavuzu

Barok Sanatı Nedir? Barok Döneminde Heykelcilik Nasıldı?

Esrarengiz 4 Tablonun Gizemi

 


tuğba özdemir

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Tuğba Özdemir...

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.