Öğrenci Kariyeri Banner

Bu Zamana Kadar En Çok Merak Edilen Sorular ve Cevapları

Bu Zamana Kadar En Çok Merak Edilen Sorular ve Cevapları

İnsanoğlunun yıllardır kafasına takılan çok fazla soru var. Cevabını merak ettiğimiz ama ısrarla cevaplarına bakmadığımız sorular bunlar. Hatta bazılarımız merak etmiyor bile olabilir. Bu sorular doğrultusunda bir araştırma yapılmış ve sorular cevaplanmış. Biz de sizi bu cevaplarla aydınlatmak istedik. 

 

En Çok Merak Edilen Sorular ve Cevapları

 

1. Soğan Doğrarken Neden Ağlarız?

Belki de en çok merak edilen sorulardan biri de soğan doğrarken gözlerimizin neden yaşardığıdır. Soğan doğradığımız zaman, havaya "lachrymatoryfactor" isimli enzim yayılıyor ve bu enzim insanların gözlerinde kaşıntıya sebep oluyor. Gözler ise kendini koruma amacıyla gözyaşını kullanır. 

 

2. Solaklar Daha mı Zekidir?

Bildiğiniz üzere bazı insanlar sağ, bazıları ise sol elini kullanmaya daha yatkın oluyor. Etrafımızda bazen sol elini kullananların daha zeki olduğu söyleniyor fakat yapılan araştırmaya göre sol elini kullananların, sağ elini kullananlara göre herhangi bir zeka üstünlüğü söz konusu değil. 

 

3. Ateşimiz Çıktığında Neden Üşürüz?

Vücut, kendi termostat ısısını yükselttiğinde ateşimiz çıkar ve bu durumda vücudumuz sıcak olsa bile üşüdüğümüzü hissederiz. Bunun sebebi, vücut ısımızın ortamdaki ısıdan daha yüksek olması ve bu sebeple ortam ısısının bize soğuk gelmesidir. Ayrıca kan basıncımızın yükselmemesi de üşüme sebeplerimizin arasında yer alıyor. 

 

4. Tek Yumurta İkizlerinin Parmak İzi Neden Farklı Olur?

Tek yumurta ikizleri aynı DNA yapısına sahip oluyor ama farklı hücrelere sahip olduklarından dolayı parmak izleri farklıdır. İkizler, anne rahminde gelişme sırasında hormon seviyesinde meydana gelen dalgalanmalar ve benzeri olaylardan kaynaklı olarak parmak izleri rastgele şekilde belirleniyor. Ayrıca ciltteki çil ve benler de ikizlerde değişiklik gösterebiliyor.

 

5. Parmaklarımız Suda Uzun Süre Kaldığında Neden Buruşur?

Vücudumuzda bulunan hücrelerin sahip olduğundan daha az tuz çözeltisi bulunduran bir suyun içine girerseniz, sudaki osmos adı verilen yöntem ile vücudumuz suyu emmektedir. Bu durum derimizdeki hücrelerin şişmesine sebep olur ve hücreler derinin alt tabakasında yer alan dokulara bağlı olmasından ötürü duruma uyum sağlamak adına da parmaklarımız buruşabiliyor. 

 

6. Arka Koltukta Neden Araba Tutar?

Bazı insanlar arabanın arka koltuğunda oturduğu zaman araba tutma durumu olabiliyor. Bunun sebebi, arka koltukta oturan kişinin ufuk çizgisini görememesidir. Buna ek olarak arkada oturanlar, aracın hareket ettiğini algılayamaz ve vücudun dengesi bozulur. Böylelikle araç tutma durumu meydana gelir. 

 

7. Hıçkırık Neden Olur?

Hıçkırık tutması ve bir türlü geçmek bilmemesi eminim ki hepimizin yakındığı bir durumdur. Hıçkırıklar, diyaframımızın istemsiz şekilde kasılması sonucu oluşan ani hava girişlerinin sonucunda oluşur. Nefes borusunun ağız kısmı aynı anda kapanır ve içeride kalan hava glotise çarpar ve hıçkırık oluşur. 

 

 

Bu haberlerimize de göz atabilirsiniz:

Yumuşatıcıların Sırrı: Çamaşırlarımızı Nasıl Yumuşatır ?

Soğuk Su İle Sıcak Suyun Sesi Neden Farklıdır?

Hatasız Kul Olmaz: Silgiler Kurşun Kalem İzlerini Nasıl Çıkarır?

Sincaplar Gömdükleri Yiyeceklerin Yerlerini Nasıl Hatırlar?

Paraların Gizemi: Kenarları Neden Tırtıklıdır ?

 

 

Özgün İçerik

 

 

 

 


Aygül Binali

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Aygül Binali..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.