Öğrenci Kariyeri Banner

Bu Önerilerle Telefonunuzla Harika Fotoğraflar Çekebilirsiniz!

Bu Önerilerle Telefonunuzla Harika Fotoğraflar Çekebilirsiniz!

Telefonla fotoğraf çekmeyi hepimiz çok seviyoruz ama kimileri öyle profesyonel  fotoğraflar çekiyor ki telefonla çektiklerine inanmak istemiyoruz. Bugün telefonunuzla harika fotoğraflar çekmenizi sağlayacak öneriler vereceğiz.

1. Zoom YapmayınZoom yapmak

Fotoğraf çekerken zoom yapmanız fotoğrafın kalitesini düşürecektir. Zoom yapmak yerine çekeceğiniz objeye ya da kişiye yaklaşmanız daha iyi bir sonuç verecektir.

2. Çekim Tuşuna Basılı TutunHavada fotoğraf çekmek

Havada çekilmiş bir fotoğraf karesi yakalamak istiyorsanız, fotoğraf çekim tuşuna basılı tutmanız yeterli olacaktır. Telefonunuz seri çekim moduna geçtiğinden, uğraşmanıza gerek kalmadan harika fotoğraflar çekebilirsiniz.

3. Işığı Doğru Ayarlayın

Işığı Ayarlayın

Harika bir fotoğraf için doğru ışığın önemini bir kez daha belirtmemize gerek yoktur diye düşünüyoruz. Ancak bazen ışığı ayarlamamıza rağmen karanlık çıkan fotoğraflar olabiliyor. Bu durumu önlemek için ışığın geliş yönüne doğru bir konum seçtiğinizden emin olmalısınız.

4. HDR Modunu Kulanın

HDR Modu

Telefonunuzda ya da telefonunuza indirdiğiniz herhangi bir uygulamada HDR modunu açarak fotoğraf çekebilirsiniz. HDR özelliği birden fazla fotoğraf çekebilir, otomatik olarak bu pozları birleştirerek, en iyi olan fotoğrafı size sunar. Böylece harika bir fotoğraf karesi yakalamış olacaksınız.

Bu içeriklerimiz de ilginizi çekebilir:

Fotoğraf Düzenlemek İçin En İyi 4 Program

Fotoğrafçılığa Yeni Başlayanlar İçin 8 Öneri

Her Fotoğraf Bir Anıdır #1: Hikayesi Olan 5 Fotoğraf

Stok Fotoğraf Nedir? Nasıl Para Kazanılır?

Fotoğraf Tutkunlarına En İyi 5 Fotoğraf Podcast Kanalı!


Beyza Narin

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Beyza Narin..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.